Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Σκότωσε τον 3χρονο γιο της με απίστευτη βαρβαρότητα

Σε 11 χρόνια φυλάκισης καταδικάσθηκε τη Δευτέρα η 34χρονη Βρετανίδα Ροζντίπ Αντεκόγια, για τη δολοφονία του τριών ετών γιου της Μίκαελ Κούλαρ, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η Αντεκόγια περιέγραψε με ψυχραιμία και λεπτομέρεια τις πράξεις της, συγκλονίζοντας το ακροατήριο : Μόλις αντιλήφθηκε ότι ο μικρός Μίκαελ είχε ξεψυχήσει στο πάτωμα του σπιτιού τους, έκανε το παν για να καλύψει τα ίχνη, αφού εκείνη είχε προκαλέσει με ξυλοδαρμό το θάνατό του.

Τύλιξε το κορμάκι του με μια παπλωματοθήκη, το έβαλε σε μία βαλίτσα και κατόπιν οδήγησε περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά, για να το κρύψει σε δάσος.

Στη συνέχεια ανέφερε την εξαφάνισή του στην Αστυνομία, που άρχισε μία γιγάντια επιχείρηση αναζήτησης με τη συνδρομή εκατοντάδων πολιτών.

Αρχικά η Αντεκόγια ισχυριζόταν πως ήταν αθώα, αλλά υποχρεώθηκε να αλλάξει στάση, όταν οι αρχές αξιοποίησαν κάποιες κλήσεις.

Ήταν αυτές που είχε κάνει με το κινητό της τηλέφωνο προς την αδελφή της, καθοδόν προς το μέρος που είχε κρύψει τη βαλίτσα με το πτώμα του γιου της.

Από τα δεδομένα των «πύργων» μετάδοσης του κυψελωτού σήματος βρήκαν την περιοχή.

Τότε, η 34χρονη Αντεκόγιε «έσπασε», ομολόγησε την πράξη της και προφυλακίστηκε.

Ωστόσο, κάποια ευρήματα ήταν που οδήγησαν, τελικά, στο να της επιβληθεί 11ετής φυλάκιση, ποινή θεωρητικά αρκετά μικρή.

Επρόκειτο για κάποιες αναζητήσεις, που είχε κάνει προτού σκοτώσει τον Μίκαελ, από τον προσωπικό της υπολογιστή στο Διαδίκτυο, για θέματα όπως : «Γιατί δεν μπορώ να αγαπήσω το παιδί μου ;» ή «Γιατί είμαι τόσο επιθετική απέναντι στο μικρό μου γιο ;».

Παρ’ όλα αυτά η απόφαση του δικαστηρίου συναντά αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και στα βρετανικά ΜΜΕ.

Επιπλέον, ανάμικτα αισθήματα δημιούργησε φωτογραφία που δημοσίευσε η Daily Mail, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος φαστ-φουντ :

Λίγες ώρες προτού χάσει τη ζωή του, ο μικρός Μίκαελ φαίνεται στη φωτογραφία ξέγνοιαστος και χαμογελαστός να απολαμβάνει ένα γλύκισμα.

Όχι πολύ ώρες αργότερα δεχόταν από την ίδια του τη μητέρα περίπου 40 μπουνιές και κλωτσιές, στο κεφάλι και στο σώμα, με συνέπεια να αφήσει την τελευταία του πνοή

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: