Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Είχαν κρύψει τους βιασμούς 1.400 παιδιών

Ασύλληπτο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην πόλη Ρόδερχαμ της Βρετανίας μετά την αποκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης εκατοντάδων παιδιών, το μαρτύριο των οποίων συνεχιζόταν, επειδή οι Αρχές δεν αξιολόγησαν σωστά τις καταγγελίες και αδρανούσαν για να μην κατηγορηθούν για ρατσισμό!

Τουλάχιστον 1.400 παιδιά, ηλικίας ακόμα και 11 ετών, απήχθησαν, ξυλοκοπήθηκαν, υπέστησαν εκφοβισμό και βιάστηκαν ομαδικά από το 1997 έως το 2013, κυρίως από άντρες πακιστανικής καταγωγής. Η 16ετής αυτή εγκληματική δράση που κατέστρεψε τη ζωή τόσων νέων ανθρώπων ήρθε στο φως ύστερα από ομαδική αγωγή που κατέθεσαν εις βάρος των τοπικών Αρχών τουλάχιστον έξι από τους παθόντες, που καταγγέλλουν την αστυνομία ότι τα αντιμετώπιζε με περιφρόνηση τα θύματα, τα οποία είχαν φτάσει σε τέτοια σημεία ψυχικού τραυματισμού που μία κοπέλα έκανε απόπειρα πέφτοντας μπροστά σε αυτοκίνητο που ήταν εν κινήσει, ενώ μία άλλη δήλωσε ότι θα ήταν καλύτερα αν είχε πεθάνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης από ειδικό στον οποίο ανατέθηκε η έρευνα από τις τοπικές Αρχές, παραιτήθηκε ο επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου Ρότζερ Στόουν, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις να παραιτηθεί και ο αστυνομικός κομισάριος της περιοχής.
Το κουβάρι της φρίκης άρχισε να ξεδιπλώνεται στο Ρόδερχαμ το 2010, όταν η 17χρονη Λόρα Γουίλσον δολοφονήθηκε, επειδή «ντρόπιασε» τις οικογένειες δύο Πακιστανών, τους οποίους κατηγόρησε ότι την είχαν χρησιμοποιήσει για σεξ. 

Αργότερα έγινε γνωστό ότι κοινωνικοί λειτουργοί γνώριζαν ήδη επί έξι χρόνια ότι η έφηβη μητέρα ήταν στόχος ασιατικών συμμοριών. Εκθεση που ακολούθησε έδειξε ότι η άτυχη κοπέλα είχε επαφές με 15 διαφορετικές υπηρεσίες, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιήσει κάποια από τις πληροφορίες που τους έδινε για να την προστατέψουν.



Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: