Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Το «αόρατο» κράνος ποδηλάτου που σώζει ζωές



«Πρέπει να καθίσω», ήταν τα λόγια που κατάφερε και είπε ο καθηγητής των δυο σπουδαστών Anna Haupt και Terese Alstin, όταν του ανέπτυξαν την ιδέα τους για τη δημιουργία αόρατου κράνους ποδηλάτου.

Πριν από περίπου επτά χρόνια, οι δύο φοιτητές ντιζάιν, ξεκίνησαν μια σχεδόν αδύνατη αποστολή - να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό και ασφαλές κράνος ποδηλάτου που κανείς δεν θα μπορούσε να δει.

Η ιδέα προέκυψε μετά από τον υποχρεωτικό νόμο που ψηφίστηκε στη Σουηδία για υποχρεωτικό κράνος σε παιδιά έως 15 ετών και η συζήτηση άνοιξε για την επέκταση του νόμου και για τους ενήλικες. Αν και υπάρχουν κράνη ποδηλάτου φτιαγμένα από μη παραδοσιακά υλικά, οι Haupt και Alstin ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό σχήμα όπου ο καθένας θα ήταν ευτυχής που το φοράει.

Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, το πρωτοποριακό δίδυμο δημιούργησε το Hövding - ένα κολάρο που φοριέται γύρω από το λαιμό που περιέχει ένα κράνος- αερόσακο που φουσκώνει μόνο αν υπάρχει ατύχημα. Το πρώτο αόρατο κράνος είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ευρώπη.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: