Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Κατάρρευση πολυκατοικίας με νεκρούς και τραυματίες στο Παρίσι. ΦΩΤΟ

Oι πυροσβέστες πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια ενός τετραώροφου κτιρίου σε προάστιο του Παρισιού αναζητώντας αγνοουμένους κάτω από αυτά. Το κτίριο κατέρρευσε όταν σημειώθηκα μία έκρηξη που φαίνεται πως προκλήθηκε από διαρροή αερίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ένα παιδί και μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Δώδεκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, 4 εξ αυτών σοβαρά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.


Authorities: Local mayor Serge Denneulin confirmed that a child and elderly woman were among the victims


Missing: More people, among them at least five children, are thought to be trapped beneath the rubble of the block after its partial collapse early this morning

Τα συνεργεία διάσωσης αναζητούν ακόμα 5 ενήλικες και 5 παιδιά, χωρίς να είναι σίγουροι εάν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του δυστυχήματος, λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να έλειπαν για διακοπές.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν και είχαν οπτική επαφή με μία γυναίκα «περίπου 80 ετών» που ήταν ακόμα ζωντανή και διατηρούσε τις αισθήσεις της κάτω από τα χαλάσματα, ωστόσο η ίδια κατέληξε κατά την επιχείρηση απεγκλωβισμού, εξήγησε ο διοικητής Γκαμπριέλ Πλους.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Κύπρου).

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, επεσήμανε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Explosion: The blast was heard across the north eastern suburb of Rosny-sous-Bois, and early indications suggested it had been caused by a gas leakFirefighters search through the rubble of a four-storey residential building that collapsed following a blast in Rosny-sous-Bois

Εκπρόσωπος της νομαρχίας έκανε λόγο για μια «ισχυρή υπόθεση» προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ μία πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι ίσως το πιθανότερο σενάριο.

«Πραγματοποιούνταν εργασίες αερίου στην περιοχή» ανέφερε ο διοικητής Πλούς, χωρίς ωστόσο να συνδέσει προς το παρόν το γεγονός αυτό με την έκρηξη.

«Είχαν σκάψει το πεζοδρόμιο κάτω ακριβώς από το κτίριο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριλίν Ιβόν, μία κάτοικος της περιοχής που είναι πεπεισμένη ότι οι εργασίες συνδέονται με την έκρηξη.

«Δεδομένης της ισχύος της έκρηξης, δεν πρόκειται για φιάλη υγραερίου, είναι σίγουρο!» τόνισε η 49χρονη γυναίκα.

«Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα ότι θα βρούμε θύματα κάτω από τα συντρίμμια» διαβεβαίωσε ένας πυροσβέστης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός διαστήματος μεταξύ 12 και 24 ωρών.

Εικόνες από το κτίριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά, στα ανατολικά προάστια του Παρισιού δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: