Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Βούτηξαν χρυσαφικά, ηλεκτρονικά είδη και χρήματα από έπαυλη στην Πέγεια


Ηλεκτρονικά είδη, χρήματα, πιστωτικές κάρτες και χρυσαφικά απέσπασαν άγνωστοι από έπαυλη στην Πέγεια.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, επισκέπτης από την Βρετανία κατήγγειλε ότι άγνωστοι εισήλθαν εν τη απουσία του, στην έπαυλη που είχε  ενοικιάσει στην Πέγεια και απέσπασαν απ’ αυτή τέσσερα αγγλικά διαβατήρια, πιστωτικές κάρτες, το χρηματικό ποσό των 1040 στερλινών, 1400 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, τρία ipad αξίας 950 στερλινών, διάφορα χρυσαφικά αξίας 3095 στερλινών,  ένα ρολόι ρόλεξ αξίας 9.000 στερλινών, καθώς και αγγλικές άδειες οδήγησης.

Μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέγειας μετέβησαν στην σκηνή και ύστερα από εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν πως οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο από κλειστό ανασφάλιστο παράθυρο.

Η έπαυλη διαθέτει σύστημα συναγερμού που ωστόσο δεν ήταν ενεργοποιημένο.

Η Αστυνομία συνέλεξε διάφορα τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.

Στο στόχαστρο των διαρρηκτών βρίσκεται ο Δήμος Πέγειας, εκτιμά ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης.

Ο κ. Ακουρσιώτης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε ότι η τοπική αρχή έχει προχωρήσει με διαβήματα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου για εντατικοποίηση των περιπολιών, αφού η περιοχή που καλύπτει  είναι τεράστια και το προσωπικό πολύ λίγο.

Δήλωσε ότι περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς και συχνά το τελευταίο διάστημα καταγράφονται διαρρήξεις και κλοπές.

Ο Δήμος Πέγειας έχει αποστείλει επίσης  επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ζητώντας να παρέμβει προσωπικά αφού όπως σημειώνεται  το φαινόμενο των συχνών διαρρήξεων και κλοπών πλήττει την καλή εικόνα του τουριστικού προορισμού της Πεγειας και του Κόλπου των Κοραλίων.



Πηγή: ΚΥΠΕ 
http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=13481&catid=9#sthash.v7i2ieoJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: