Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Περιστατικά θερμοπληξίας στην Πάφο



Θερμοπληξία υπέστησαν δύο ξένοι υπήκοοι, οι οποίοι προσέφυγαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου κατά τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου Σπύρο Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν δεν παρατηρήθηκαν άλλα κρούσματα θερμοπληξίας στην Επαρχία Πάφου, πέραν των δύο προαναφερθέντων περιστατικών.

Πρόσθεσε πως λόγω του αυξημένου τουριστικού ρεύματος που επισκέπτεται την Επαρχία Πάφου, ανάλογα και οι Πρώτες Βοήθειες του Γ. Ν Πάφου έχουν αυξημένα περιστατικά προσέλευσης.

Έχουν, είπε, «αντιμετωπιστεί όλα τα περιστατικά, δεν είχαμε κάποια προβλήματα, η ροή τουρισμού προς την Πάφο συνεχίζεται και σίγουρα και εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό».

Ο κ. Γεωργίου επιπρόσθετα σημείωσε πως το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου συνεργάζεται και με τα Νοσοκομεία των άλλων πόλεων για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να βρίσκονται υπό σκιά  και σε θερμοκρασία των 20 με 22 βαθμών Κελσίου, να μην μένουν πολλές ώρες στον ήλιο ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, αλλά και να πίνουν αρκετό νερό. 



http://www.sigmalive.com/news/local/155624#sthash.toXvlZzp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: