Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπιν Ουίλιαμς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Νεκρός εντοπίστηκε ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Ρόμπιν Ουίλιαμς με την αστυνομία να εκτιμά από τις πρώτες ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από προφανή αυτοκτονία. Ο διάσημος κωμικός που ήταν ηλικίας 63 ετών και θεωρείτο ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαρίν.


Λουλούδια στο "αστέρι" του Robin στη Λεωφόρο της Δόξας - See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/151936#sthash.0gP5iIoB.dpuf

Αν και τα αίτια του θανάτου του διάσημου ηθοποιού είναι ακόμη υπό πλήρη διερεύνηση οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι ο ηθοποιός πέθανε από ασφυξία απόρροια αυτοκτονίας. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο ο Ρόμπιν Ουίλιαμς που είχε κερδίσει το Όσκαρ για το "Good Will Hunting" (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ) έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο ηθοποιός που ζούσε με τη σύζυγό του στη βόρεια Καλιφόρνια κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα και ότι η πιθανή αιτία του θανάτου ήταν ασφυξία εξ αιτίας αυτοκτονίας.
Το τελευταίο tweet του
Μια ανάρτηση με ευχές για χρόνια πολλά στην κόρη του ήταν η τελευταία κίνηση του διάσημου ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς στο twitter.

Ο Γουίλιαμς ανήρτησε μια φωτογραφία στην οποία έχει την κόρη του, Zelda Rae, σε μικρή ηλικία αγκαλιά, πριν από πολλά χρόνια και της ευχήθηκε για τα 25α γενέθλιά της. στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος, πριν από αρκετά χρόνια, να κρατά στην αγκαλιά του την κορούλα του.

«Χρόνια πολλά στη Zelda Rae. Παρά το ότι μεγάλωσε, θα είναι πάντα το μικρό μου κοριτσάκι» έγραψε στο Twitter,



Οι πρώτες δηλώσεις

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ταλαντούχου ηθοποιού, Mara Buxbaum, δήλωσε στο «Hollywood Reporter»: «Ο Robin Williams απεβίωσε σήμερα το πρωί. Τον τελευταίο καιρό πάλευε κατά της βαριάς κατάθλιψης. Πρόκειται για μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια του ζητά να σεβαστούμε την ιδιωτική της ζωή καθώς είναι για εκείνη μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή πένθους».


Με τη σειρά της, η σύζυγός του Williams, Susan Schneider, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Το πρωί έχασα τον άνδρα μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες και όμορφους ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη. Εκ μέρους της οικογένειας του Robin ζητώ να σεβαστείτε αυτή τη στιγμή του πένθους μας. Ελπίζουμε να σταθούμε όχι στον θάνατο του, αλλά στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που χάρησε σε εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, εξέδωσε λίγη ώρα έπειτα από την ανακοίνωση της σοκαριστικής είδησης, συλληπητήρια δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο Williams ήταν «ένας και μοναδικός στο είδος του. Έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά τελικά, κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας».

Η επιτυχημένη καριέρα 

Ο Robin McLaurin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στo Σικάγο. Έγινε γνωστός ως κωμικός σε θεατρικές παραστάσεις stand-up comedy και στη συνέχεια καταξιώθηκε με το τάλεντο του και την κωμική του φλέβα στον κινηματογράφο και την αμερικανική τηλεόραση. Η πρώτη του εμφάνιση που τον έκανε γνωστό ήταν όταν ερμήνευσε τον Mork στην τηλεοπτική σειρά «Mork & Mindy» (1978-1982).


Συγκλόνισε με το την ερμηνεία του σε δεκάδες ταινίες αναμέσα στις οποίες οι: «Καλημέρα Βιετνάμ» (Good Morning Vietnam, 1987), «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» (Dead Poets Society, 1989), «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» (The Fisher King, 1991) και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (Good Will Hunting, 1997) ενώ χάρισε απλόχερα το γέλιο μέσα από τις πιο εμπορικές εμφανίσεις του όπως: «Ποπάι» (1980), «Hook» (1991), «Αλαντίν» (1992), «Mrs. Doubtfire» (1993), «Jumanji» (1995), «Το κλουβί με τις τρελές» (The Birdcage, 1996), «Νύχτα στο Μουσείο» (Night at the Museum, 2006), και «Happy Feet» (2006).

Βραβεύτηκε με Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο Όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου. Έλαβε επίσης δύο βραβεία Emmy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία Screen Actors Guild και πέντε βραβεία Grammy.

Ο Williams παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Με την τελευταία σύζυγό του, Susan Schneider ήταν παντρεμένοι από το 2011.


Οι εθισμοί

Ο Williams είχε δηλώσει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ήταν εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες, από τις οποίες ωστόσο κατάφερε να «ξεκόψει» όταν έχασε ένα φίλο του από τα ναρκωτικά και απέκτησε τον πρώτο του γιο.

Στις 9 Αυγούστου 2006, Williams εισήχθη σε ένα κέντρο καποκατάστασης στο Νιούμπεργκ του Όρεγκον και αργότερα παραδέχτηκε είχε προβλήματα αλκοολισμού.

«Μετά από 20 χρόνια νηφαλιότητας, Robin Williams βρέθηκε να πίνει ξανά και αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα για να ασχοληθεί με αυτό για τη δική του ευημερία και την ευημερία της οικογένειάς του» ήταν η σχετική ανακοίνωση του ατζέντη του.


Ο δημοφιλής ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο τον Μάρτιο 2009 λόγω καρδιακών προβλημάτων και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας του. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός του ο Γουίλλιαμς έπασχε από βαριάς μορφής κατάθλιψη.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για το ρόλο του ως Μπάρι Λέβινσον στο αντιπολεμικό έπος "Good Morning Vietnam" (Καλημέρα Βιετνάμ) του 1987.
Έχει επίσης κατακτήσει το κοινό σε όλο τον κόσμο με μεγάλες ερμηνείες όπως ο ρόλος του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των Χαμένων Ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία "Mrs Doubtfire".

http://www.sigmalive.com/news/international/151918#sthash.shUwIJus.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: