Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πολύ καλά ξεκινά το 2016 για τον τουρισμό της Πάφου



Έφυγε το 2015 αφήνοντας πίσω του σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και  οικονομία λόγω της καλής πορείας του τουρισμού σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας  Πάφου.


Σημαντικότερες  εξελίξεις για την Τουριστική Πάφο για το έτος 2015 ήταν μεταξύ άλλων , όπως αναφέρεται η  ανάκτηση μεριδίου αγοράς και σημαντικών αφίξεων από την Γερμανική-Αυστριακή αγορά, ενίσχυση της Αγγλικής αγοράς, περαιτέρω ανάπτυξη τουρισμού από αγορές όπως  Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Κεντρική Ευρώπη κ.α και περιορισμός των απωλειών από την Ρωσική. 

Επίσης η ανάπτυξη/ενίσχυση  της προσβασιμότητας ήταν επίσης σημαντική με το αεροδρόμιο Πάφου να καταγράφει αύξηση 8.6% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά (ολικούς επιβάτες 2,277,741) και καλύτερη αεροπορική σύνδεση  είτε με ναυλωμένες είτε με δρομολογημένες πτήσεις κυρίως από την Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισραήλ  κ.α.

Επιπρόσθετα έγινε αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος κυρίως από τον Δήμο Πάφου αλλά και άλλους Δήμους της Επαρχίας καθώς και η συνεχή προσπάθεια όλων για αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής και  εμπειρίας άρχισαν να επιφέρουν πολύ θετικά αποτελέσματα.  
           
Στο μεταξύ ενισχυμένοι  και σε πλήρες συντονισμό εισέρχονται οι φορείς του τουρισμού στην νέα χρόνια 2016 για επίτευξη των στρατηγικών  στόχων που έχουν τεθεί.

Όπως αναφέρεται με συμμάχους την  τοπική αυτοδιοίκηση, την ξενοδοχειακή βιομηχανία, τον ΚΟΤ, Hermes  και των υπολοίπων εταίρων, οι τουριστικοί φορείς  προχωρούν για νέες καινοτομίες, έχοντας ως όπλα, την πλούσια Ιστορία της περιοχής, την εξαιρετική ξενοδοχειακή και καλή τουριστική υποδομή, την πληθώρα των δραστηριοτήτων και εμπειριών που προσφέρονται ολόχρονα, τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, τις πεντακάθαρες θάλασσες και βραβευμένες ακτές, το πανέμορφο φυσικό τοπίο και την τοπική φιλοξενία που παρέχεται σε κάθε γωνιά  της επαρχίας Πάφου.

Με συντονιστή την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου για το 2016 αναμένεται μια ενισχυμένη προσπάθεια σε θέματα προώθησης,  ενίσχυσης των προσπαθειών για ανάπτυξη της προσβασιμότητας αλλά και αναβάθμιση της υποδομής και της τουριστικής εμπειρίας. 

Συγκεκριμένα, προστίθεται στην ανακοίνωση, για το 2016 διαφαίνεται μια καλύτερη προοπτική ανάκαμψης  αλλά και δυναμικής.  

Η Πάφος διαθέτει, όπως αναφέρεται,  όλα τα συστατικά για να διεισδύσει σε νέα τμήματα αγορών, σε εξειδικευμένα τμήματα αλλά και να αναπτύξει περαιτέρω αγορές προτεραιότητας.  

Κύριοι στόχοι που έχουν τεθεί είναι, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ  η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού από τις υφιστάμενες αγορές, η ενίσχυση της προσβασιμότητας της Πάφου από χώρες πηγές τουρισμού που η Πάφος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα. Σημειώνονται οι αγορές της Ιρλανδίας, Σκωτίας, Βόρειες χώρες, Ισραήλ, Μέσης ανατολής, κ.α. 

Επίσης μεσοπρόθεσμες ενέργειες ώστε να απαλυνθεί περαιτέρω η εποχικότητα και τα επόμενα χρόνια να καταστεί ο “Προορισμός Πάφος”  πιο ελκυστικός και πιο ανταγωνιστικός καθώς και η άντληση κονδυλίων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για επένδυση στην τουριστική βιομηχανία. 

 Ο “Προορισμός Πάφος” συμφωνούν οι Εταίροι,  έχει μπει σε πορεία  επανατοποθέτησης  στις προτιμήσεις των επισκεπτών και των διοργανωτών ταξιδιών και επανέρχεται σιγά σιγά σε πλήρη λειτουργία ολόχρονα καταγράφοντας σημαντικές αυξήσεις στις αφίξεις και εισοδήματα .  

Η ΕΤΑΠ εκφράζει επίσης την αισιοδοξία της για  το 2016 ότι μπορεί να είναι μια χρονιά ρεκόρ.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: