Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο



Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στο Τρόοδος αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου και θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο το Σάββατο και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή.