Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ψυχρή αέρια μάζα καλύπτει την περιοχή, ενώ σχετικά χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από την Τετάρτη.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά αργά το απόγευμα θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 βαθμούς στα δυτικά παράλια, στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τη νύκτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά και τη νύκτα στα ψηλότερα ημιορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα σημειωθεί τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.