Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη βόμβας στην οικία δημόσιας κατήγορου στην Πάφο



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου με την λήψη καταθέσεων για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής επίθεσης σε βάρος μέλους της Νομικής υπηρεσίας. 


Η Αστυνομία προχώρησε στην ανάκριση ύποπτων προσώπων που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία ,αλλά προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάτι εναντίον τους, ούτε εναντίον οποιουδήποτε προσώπου.

Στο μεταξύ τα τεκμήρια που η Αστυνομία συνέλεξε από την σκηνή , σήμερα μεταφέρονται στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου θα παραδοθούν για επιστημονική εξέταση αλλά και στο Ινστιτούτο Γενετικής. 
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται στα επαγγελματικά καθήκοντα και δραστηριότητες της δημοσίας κατήγορου Α’ Ξένιας Ξενοφώντος σε σχέση με την έκρηξη βόμβας της οικίας της 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η Αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με υποθέσεις που έχουν δικαστεί και η δημόσια κατήγορος εκπροσώπησε την κατηγορούσα αρχή.

Η πληροφορία για την έκρηξη βόμβας στην κατοικία της Ξενοφώντος στην Έμπα έθεσε σε άμεση κινητοποίηση την Αστυνομία.

Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην κατοικία αλλά και στα παράθυρα γειτονικής οικίας . Για τις έρευνες αφίχθηκαν από την Λευκωσία και πυροτεχνουργοί της ΜΜΑΔ του Αρχηγείου Αστυνομίας ενώ από την σκηνή παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. 

Στο μεταξύ σύσσωμη η Νομική Υπηρεσία καταδικάζει την άνανδρη επίθεση κατά μέλους της.

Σύσσωμοι οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας προεξάρχοντος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη , καταδικάζουν με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά μέλους της Υπηρεσίας, με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία της.
 
Ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι "εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη στη συνάδελφο και στέκονται δίπλα της στη δύσκολη τούτη ώρα. Η Νομική Υπηρεσία ευχαριστεί όλο το νομικό κόσμο (Δικαστική Υπηρεσία και Δικηγορικούς Συλλόγους) για τη συμπαράστασή τους".
 
"Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας δίδουν το μήνυμα ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια χώρα που διέπεται από το Κράτος Δικαίου. Αντίθετα, το υπονομεύουν δίδοντας χώρο για εκκόλαψη του εγκλήματος και της ασυδοσίας", αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι εκφράζεται η αποφασιστικότητα όλων των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας να συνεχίσουν απερίσπαστοι το καθήκον τους χωρίς φόβο και εμπάθεια, καθώς και με ενσυνείδητη αίσθηση του υψηλού καθήκοντος που επιτελούν το οποίο, παρά τις όποιες αντιξοότητες, θα συνεχίσουν να πραγματώνουν.
 
"Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού. Ευχόμαστε να ευοδωθούν οι προσπάθειές της και οι όποιοι φερόμενοι δράστες οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να την αντιμετωπίσουν σύμφωνα με το Νόμο" , καταλήγει.



κυπε