Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Θα χιονίσει και στα ημιορεινά της Κύπρου



Ψηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές.
Ωστόσο, από το µεσηµέρι κυρίως και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις οι οποίες τοπικά πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή, ενώ στα ορεινά και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά το απόγευµα τοπικά µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά το πρωί, στα δυτικά και βόρεια παράλια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και τοπικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά παροδικά στα δυτικά παράλια µέχρι µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα ανατολικά παράλια ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 7 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Σε ορεινές, ηµιορεινές περιοχές, ενδεχοµένως και σε κάποιες πεδινές περιοχές αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, σε αρκετές περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, σε αρκετές περιοχές και χιόνια στα ορεινά και σε ορισµένες ηµιορεινές περιοχές, κυρίως από αργά το απόγευµα και το βράδυ.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και ηµιορεινά αναµένεται χιονόπτωση. Την Παρασκευή η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή σε σχέση µε την Πέµπτη, ενώ το Σάββατο αναµένεται να σηµειώσει πτώση για να παραµείνει σε αυτά τα επίπεδα και την Κυριακή.