Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

"Πάμε όλοι μαζί την Γιόλου μπροστά"!!!

Ευγένιος Νεοφύτου. Υποψήφιος κοινοτάρχης Γιόλου
"Πάμε όλοι μαζί την Γιόλου μπροστά"!!!


   1.  Η οργάνωση του χωριού για παροχή σωστών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους, όπως την παροχή άριστης ποιότητας νερού, καθαριότητας, καθημερινή επαφή με τους κατοίκους και ωράρια λειτουργίας του συμβουλίου για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

22.   Ένταξη του χωριού στο χάρτη ως τουριστικός προορισμός σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις και τις αρμόδιες αρχές. Αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας με ξεναγήσεις, εκδηλώσεις και προβολή του χωριού παγκύπρια.

33.      Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων του χωριού με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του τμήματος αρχαιοτήτων . Δημιουργία χώρου προβολής των αρχαιολογικών ευρημάτων που ανευρέθηκαν μέχρι σήμερα.   
 
44.     Ανάδειξη του πυρήνα του χωριού ώστε ο επισκέπτης να προτρέπεται να περπατήσει στα στενά παραδοσιακά δρομάκια του χωριού μας.

55.    Δημιουργία υποδομών στον κύριο δρόμο εξωτερικά του χωριού για να ξέρει ο επισκέπτης ότι βρίσκεται στη Γιόλου.  Δημιουργία κόκκινων πλατειών, κυρτωμάτων για περισσότερη ασφάλεια στο δρόμο και νέα στάση λεωφορείου.

   6.  Αναβάθμιση του σχολείου με βιβλιοθήκη, παροχή WIFI (INTERNET) , όργανα γυμναστικής, πάρκο για παιδιά και χώρους για εκδηλώσεις.

  7. Κοινοτικές συγκεντρώσεις για διάφορα θέματα που προβληματίζουν όλους τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους απόδημους. Ενημέρωση για τις σκέψεις του συμβουλίου και δημιουργία ανοικτών διαλόγων με τους κατοίκους για ανάπτυξη ιδεών.

8  8   Συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις αποδήμων, εκκλησιαστική επιτροπή, κέντρο εθελοντισμού και τοπικές επιχειρήσεις για την πρόοδο και ανάπτυξη της κοινότητας.

9  9. Δημιουργία Κέντρου εθελοντισμού για περισσότερη παροχή υπηρεσιών σε συνεργασία με κοινότητες της γύρω περιοχής, ώστε να υπάρχει οικονομική και εθελοντική στήριξη.  Με τη συνεργασία αυτή το Κέντρο εθελοντισμού θα μπορεί να παρέχει στους χωριανούς μας αλλά και στις γύρω κοινότητες τις σημαντικές του υπηρεσίες. Επίσης, θα ιδρυθεί ειδικό ταμείο ευημερίας για άπορος οικογένειες με εχέμυθη διαχείριση του σε συνεργασία με διάφορους δωρητές κ.α.

110.               Ανακατανομή της φορολογίας για πιο δίκαιη φορολόγηση, μείωση στους χαμηλά αμειβόμενους συνταξιούχους.

1  11.                  Προτροπή και ενθάρρυνση για δημιουργία καινούργιων τοπικών μονάδων που θα ασχολούνται με Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα και τέχνη, με τη βοήθεια του υπουργείου Γεωργίας, υπουργείου Βιομηχανίας και Ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να προσελκύσουμε νέους στο χωριό.

     12.                   Ένταξη  του χωριού σε Ευρωπαϊκά προγράμματα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για να καταστεί ως πρότυπο  οικολογικό χωριό και ανακύκλωσης. Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης, προστασία των χώρων πρασίνου και δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης για καταπολέμηση των τρωκτικών εντός της κοινότητας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Δημιουργία χώρου υποδοχής για κλαδέματα και άχρηστα αντικείμενα. 

    13.                   Δημιουργία θέσεων εργασίας για τις ανάγκες του χωριού.

1  14.               Διαπλάτυνση και συντήρηση δρόμων όπου χρειάζεται και συνέχιση του χτισίματος της παραδοσιακής πέτρας στους υφιστάμενους δρόμους που έγινε διαπλάτυνση.

1  15.            Στις εισόδους του χωριού και σε περίοπτους χώρους να τοποθετηθούν πινακίδες για να ενημερώνεται  ο ντόπιος, ο  επισκέπτης και ο τουρίστας και ενημέρωσή του για τις τοπικές επιχειρήσεις και αξιοθέατα του χωριού μας.

1 16.              Συνέχιση και αναβάθμιση των καθιερωμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και άλλες εκδηλώσεις για τις παραδόσεις, την θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά, όπως την γιορτή της Παναγίας, Χριστούγεννα, Πάσχα σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς.

117.              Συνεργασία με άλλες κοινότητες σε άλλες επαρχίες για τη διοργάνωση εκδρομών για τους ηλικιωμένους κατοίκους και νέους για ανταλλαγή τοπικών εθίμων και ιδεών.
118.                    Οργάνωση του κοιμητηρίου του χωριού όπως δημιουργία περίφραξης, καθαρισμός κ.α.