Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Τσουχτερό κρύο απόψε στην ΚύπροΨυχρή αέρια μάζα καλύπτει την περιοχή, ενώ σχετικά χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, από την Τετάρτη.


Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, στους 5 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 3 στα υπόλοιπα παράλια και στους πλην τρεις βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά, αλλά και σε κάποιες πεδινές περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά αργά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν λίγες ελαφρές βροχές ή και λίγα χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Τη νύκτα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά και τη νύκτα στα ψηλότερα ημιορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα σημειωθεί τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.