Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Πάφος. Ανακηρύχθηκαν το απόγευμα οι Δήμαρχοι και κοινοτάρχες



Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η ανακήρυξη των κοινοταρχών και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων και στη συνέχεια των Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και σχολικών εφόρων της περιφέρειας Πάφου.


Η ανακήρυξη έγινε στο αμφιθέατρο των κυβερνητικών κτιρίων.

Η Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανακήρυξε τους Φαίδωνα Φαίδωνος, Γιώτη Παπαχριστοφή, Μιχάλη Παυλίδη και Μαρίνο Λάμπρου, ως εκλεγέντες Δημάρχους των Δήμων Πάφου, Πόλεως Χρυσοχούς, Γεροσκήπου και Πέγειας της Επαρχίας Πάφου.  

Στο Δήμο Πάφου ο επανεκλεγέντας Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 55,66% και 7.296 ψήφους, υποστηριζόμενος από το ΔΗΣΥ, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών - Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα των Ζώων δήλωσε μετά την τελετή πως οι εκλογές που έγιναν χθες συμπίπτουν με την ανάληψη από την Πάφο του πολύ τιμητικού τίτλου της ΠΠΕ σε δέκα μέρες από σήμερα.

“Ξεκινούμε δουλειά για να εκπροσωπήσουμε την πόλη μας και την πατρίδα μας σ’ αυτό τον πολύ σπουδαίο θεσμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”, είπε. 

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Πάφος θα πετύχει και όλοι μαζί, “με συναίνεση και δημιουργικότητα, θα κτίσουμε την Πάφο που μας αξίζει”. Η Πάφος, συνέχισε, αλλάζει και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται σε μια πορεία ανοδική δημιουργική και για να υπηρετήσει τους πολίτες και την κοινωνία της.

Στο Δήμο Γεροσκήπου ανακηρύχθηκε Δήμαρχος ο  Μιχάλης Παυλίδης, ο οποίος επανεξελέγηκε με ποσοστό 51,80% και 1803 ψήφους, υποστηριζόμενος από το ΔΗΣΥ, τη Συμμαχία Πολιτών και τους Οικολόγους.

Στο Δήμο της Πόλης Χρυσοχούς Δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο Γιώτης Παπαχριστοφή με ποσοστό 47,48% και 801 ψήφους, υποστηριζόμενος από το ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και τη Συμμαχία Πολιτών.

Στο Δήμο Πέγειας Δήμαρχος ανακηρύχθηκε ο Μαρίνος Λάμπρου με ποσοστό 44,24% και 829 ψήφους, υποστηριζόμενος από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη Συμμαχία Πολιτών και τους Οικολόγους.
Η Έφορος εκλογής ανακήρυξε τα εκλεγέντα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Επαρχίας Πάφου με βάση τα αποτελέσματα της πιο πάνω ψηφοφορίας και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης τους, όπως προκύπτει από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το εδάφιο ( 1) του άρθρου 35 του περί Δήμων Νόμου.   

Ακολούθως ανακήρυξε  τα εκλεγέντα μέλη των Σχολικών Εφορειών των Δήμων της Επαρχίας Πάφου, με βάση τα αποτελέσματα της πιο πάνω ψηφοφορίας και σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης τους, όπως προκύπτει από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης, τα ονόματα των οποίων δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. 

Προηγουμένως είχε γίνει η ανακήρυξη των Κοινοταρχών/Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου από την Έφορο Εκλογής Πάφου στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου Μαίρη Λάμπρου στις 3.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο των Κυβερνητικών Κτιρίων.

Επίσημα αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους Οι εκλεγέντες Δήμαρχοι της Επαρχίας Πάφου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους από την 1.1.2017, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι, σχολικοί έφοροι, κοινοτάρχες και μέλη των κοινοτικών συμβουλίων.



kype