Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Συλλήψεις μαθητών στα κατεχόμενα



Τρεις μαθητές τέθηκαν υπό σύλληψη μπροστά από το “υπουργείο εξωτερικών” επειδή κρατούσαν σπρέι με πρόθεση να γράψουν στον τοίχο της περίφραξης.


Όπως μεταδίδεται από διάφορες ιστοσελίδες στα κατεχόμενα, ομάδα μαθητών πραγματοποίησε και σήμερα πορεία διαμαρτυρίας.

Στην αρχή μετέβησαν στο “επαρχιακό δικαστήριο” Λευκωσίας όπου προσήχθη και πάλι ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα στον Πενταδάχτυλο την περασμένη Τρίτη και από εκεί πορεύθηκαν προς τη “βουλή” όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία και μετά προς το “πρωθυπουργικό γραφείο” και το “υπουργείο εξωτερικών”. Τα τελευταία δύο είναι δίπλα και κάποιοι μαθητές προσπάθησαν με σπρέι να γράψουν στον τοίχο του “υπεξ”, έγιναν αντιληπτοί από “αστυνομικούς” που ήταν παρόντες, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην “αστυνομική διεύθυνση” Λευκωσίας.

Εναντίον των τριών μαθητών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κίπρις, δεν αναμένεται να απαγγελθούν καταγγελίες, αλλά οι νεαροί θα παραδοθούν στους γονείς τους που έχουν κληθεί από την “αστυνομία”.

Η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί γράφει ότι σε βίντεο που μετέδωσε η οργάνωση “Ανεξάρτητος δρόμος” μέσω της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας γύρω από την “πρωθυπουργία” και ένας “αστυνομικός” που κλαίει όταν οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές διαβάζουν ποιήματα στη μνήμη των νεκρών συμμαθητριών τους. Συνάδελφος των “αστυνομικών” που δάκρυσαν, θεάθηκε στο βίντεο να τους απομακρύνει. Η Κίπρις ποστασί εικάζει ότι οι “αστυνομικοί” που βρίσκονται επί καθήκοντι στην “πρωθυπουργία” φαίνονται να είναι κάτω από μεγάλο στρες.



kype