Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Στο κακουργιοδικείο για υπεξαίρεση χιλιάδων ευρώΕνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η Μηλίτσα Σορόκκου, 46 χρόνων, παραδέχθηκε σήμερα επτά από τις 245 κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με υπεξαίρεση χρηματικού ποσού άνω των 270 χιλιάδων ευρώ, από το υποκατάστημα του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας στη Δρομολαξιά, ενώ είχε τη θέση του Αρχιταμία.


Σήμερα ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου και τις 245 κατηγορίες που αντιμετωπίζει η 46χρονη, διαδικασία που κράτησε 20 περίπου λεπτά.

Η πρώτη κατηγορία που παραδέχθηκε η 46χρονη αναφέρει ότι μεταξύ των ημερομηνιών 1/1/2007 – 14/8/2015 στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας, πρώην ΣΠΕ Κοντέας στη Δρομολαξιά, ενώ ήταν υπάλληλος του Συνεργατικού, έκλεψε το χρηματικό ποσό των 101.553,32 ευρώ περιουσία του Συνεργατικού.

Η δεύτερη κατηγορία αναφέρει ότι κατά τον ίδιο τόπο και χρόνο που αναφέρονται στην πρώτη κατηγορία, εν γνώσει της και με πρόθεση να εξαπατήσει τον προϊστάμενο της Διευθυντή του υποκαταστήματος, δήλωσε ψευδώς κατά τον έλεγχο που της γινόταν ότι δεν είχε οποιοδήποτε έλλειμμα στο ταμείο της, γνωρίζοντας ότι είχε έλλειμμα και με αυτό τον τρόπο τον παραπλανούσε.

Η τρίτη κατηγορία αναφέρει ότι κατά τον ίδιο τόπο και χρόνο που αναφέρονται στην πρώτη κατηγορία απέκτησε το ποσό των 101,553.32 γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν έσοδο από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος της κλοπής από υπάλληλο.

Η τέταρτη κατηγορία αναφέρει ότι η κατηγορούμενη μεταξύ των ημερομηνιών 1/2/2014 – 14/8/2015 έκλεψε από το Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας περιουσία συνολικής αξίας 126,633.79 ευρώ περιουσία του Ανδρέα Ευθυμίου.

Η πέμπτη κατηγορία αναφέρει ότι η κατηγορούμενη κατά τον ίδιο τόπο και χρόνο που αναφέρονται στην τέταρτη κατηγορία απέκτησε το ποσό των 126,633.79 ευρώ, γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν έσοδο από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος της κλοπής.

Η έκτη κατηγορία αναφέρει ότι η κατηγορούμενη μεταξύ των ημερομηνιών 1/12/2014 – 31/12/2014 στη Δρομολαξιά, έκλεψε από τον Παναγιώτη Θεοδόση από τη Δρομολαξιά το χρηματικό ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ.

Η έβδομη κατηγορία αναφέρει ότι η κατηγορούμενη κατά τον ίδιο τόπο και χρόνο που αναφέρονται στην τέταρτη κατηγορία απέκτησε το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ γνωρίζοντας ότι αυτό ήταν έσοδο από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος της κλοπής.

Η 46χρονη δεν παραδέχθηκε καμία από τις υπόλοιπες 238 κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής και αφορούν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό πλαστού εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και τήρηση τραπεζικού απορρήτου για διάφορα ποσά που αρχίζουν από 190 ευρώ και φθάνουν τις 10 χιλιάδες ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 46χρονης ζήτησε χρόνο από το Κακουργιοδικείο για να υποβάλει αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αναστολή ορισμένων από τις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε η πελάτισσα του.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Δικαστήριο όρισε την 26η Ιανουαρίου 2017 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και ποινή για τις επτά κατηγορίες που παραδέχθηκε η 46χρονη και για προγραμματισμό των υπολοίπων κατηγοριών.

Μέχρι τις 26/1/2017 η 46χρονη θα παραμείνει ελεύθερη με τους ίδιους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν μέχρι σήμερα, δηλαδή παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, υπέγραψε εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ, πρέπει να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό, ενώ το όνομα της τοποθετήθηκε στη λίστα των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη χώρα απαγορεύεται.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 46χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.

Στην Αστυνομία η αρχιταμίας παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά και ομολόγησε ότι ορισμένα από αυτά τα έδωσε στα δύο παιδιά της για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ότι ξόδεψε αρκετά χρήματα σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες και καλλυντικά.

Μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου - Λάρνακας ότι η ύποπτη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες η 46χρονη παραδέχθηκε.κυπε