Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε τι βρήκε η αστυνομία στην κατοχή τεσσάρων προσώπωνΜεταξύ των ωρών 2μ.μ. και 10μ.μ. χθες, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) Αρχηγείου Αστυνομίας, στο πλαίσιο αστυνόμευσης του δευτερεύοντος οδικού δικτύου στη Λεμεσό και εφαρμόζοντας την οδική αστυνόμευση  (road policing), εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν μαχαίρια και ποσότητα ναρκωτικών.

            Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και καταγγέλθηκε ένας οδηγός για μεταφορά και κατοχή μαχαιριού μήκους 25 εκατοστών περίπου, καθώς επίσης και δεύτερος οδηγός για μεταφορά και κατοχή μαχαιριού μήκους 15 εκατοστών περίπου. Επίσης, εντοπίστηκαν δύο πρόσωπα (οδηγός και συνοδηγός) να έχουν στην κατοχή τους ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων περίπου και συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
            Στο πλαίσιο των ελέγχων τροχαίας που διενεργήθηκαν, τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 47 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, από τις οποίες 23 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Επίσης, εντοπίστηκε οδηγός ρυμουλκού φορτηγού, ο οποίος οδηγούσε το όχημά του χωρίς άδεια, πιστοποιητικό ασφάλειας και επαγγελματική άδεια οδήγησης, καθώς και άλλος οδηγός, ο οποίος οδηγούσε ακινητοποιημένο όχημα.   
Όσον αφορά στην οδική αστυνόμευση  (road policing) να σημειωθεί ότι η Αστυνομία Κύπρου την εφαρμόζει με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και μέσα από τους ελέγχους τροχαίας που διενεργούνται στο οδικό δίκτυο. Η μέθοδος αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι τα πρόσωπα που διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα/αδικήματα, πιθανόν να είναι και οδηγοί και ανά πάσα στιγμή τα μέλη της Τροχαίας αναμένεται ότι θα τους συναντήσουν στους δρόμους.