Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Δείτε τα αποτελέσματα Παγκύπριας εκστρατείας της αστυνομίαςΣτο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 1η Νοεμβρίου, 2016 – 30 Νοεμβρίου, 2016 παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας. 
Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέχθησαν παγκύπρια 3,786 οχήματα και 4,430 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 3,093 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 784 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.
Εξάλλου, στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθηκαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 232 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το παράνομο.
Στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.α, ενώ ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Αστυνομίας για καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου και των παράνομων στοιχημάτων, ελέγχθηκαν διάφορα υποστατικά παγκύπρια.
Εξάλλου, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 11,716 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα. Επίσης έγιναν 8,314 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 647 καταγγελίες.
Παράλληλα, έγιναν 9,951 καταγγελίες οδηγών για υπερβολική ταχύτητα, ενώ εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς.
Να σημειωθεί ότι οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται στις προσπάθειες που καταβάλλονται να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.