Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ακόμη επτά μέρες στο κελί για υπόθεση φόνου στη Λεμεσό



Δεν έφερε ένσταση στην ανανέωση του διατάγματος κράτησής του για άλλες επτά μέρες, ο δικηγόρος του 31χρονου υπόπτου για την υπόθεση φόνου του 40χρονου Αντρέα Στυλιανού "Αμερικάνου", που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, στη Λεμεσό.

 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε στο δικαστήριο πως οι εξετάσεις για διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 64 καταθέσεις και αναμένονται να ληφθούν άλλες 32 από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, αλλά και καταθέσεις που προκύπτουν από τα όσα ο ίδιος ισχυρίζεται στην κατάθεση του και από άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση.
 
Έχουν γίνει επίσης πέντε έρευνες ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα και η αξιοποίηση των επιστημονικών εξετάσεων καθώς και όλων των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αφού έχει εκδοθεί σχετικό δικαστικό διάταγμα.
 
Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες επτά μέρες, θεωρώντας πως τυχόν απόλυση του μπορεί να δώσει την ευκαιρία για επηρεασμό μαρτύρων ή να διαφύγει σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αναφέρει πως το μοιραίο βράδυ είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές από το θύμα, ότι θα ερχόταν να σκοτώσει τον ίδιο και την οικογένεια του, με αποτέλεσμα να αρχίσει να περιπολεί την περιοχή με το αυτοκίνητο του.
 
Σε κάποια στιγμή, προσθέτει, αντιλήφθηκε τον Στυλιανού πάνω στη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του να ρίχνει αριθμό πυροβολισμών στην οικία του και πως το ίδιο το θύμα προκάλεσε το δυστύχημα, οδηγώντας τη μοτοσικλέτα προς το αυτοκίνητο του. Τον ισχυρισμό αυτό απορρίπτει ωστόσο η Αστυνομία, αφού σύμφωνα με το πόρισμα της τροχαίας αλλά και μαρτυρία, η σφοδρότητα και ο τρόπος της σύγκρουσης δείχνουν εσκεμμένη ενέργεια από πλευράς του 31χρονου.
 
Για την ίδια υπόθεση, που αφορά τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρα φόνου εκ προμελέτης, τελεί επίσης υπό κράτηση 25χρονο συγγενικό πρόσωπο του 31χρονου, που φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρία, να βρισκόταν και αυτό στη σκηνή. Ο 25χρονος αρνείται ωστόσο κάτι τέτοιο και ισχυρίζεται πως κατά τον επίμαχο χρόνο του επεισοδίου είχε φύγει από την οικία του υπόπτου και βρισκόταν σε περίπτερο.



κυπε