Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο



Ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα, ενώ στα ορεινά και ηµιορεινά θα σηµειωθεί χιονόπτωση.
Σύντοµα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, µέτριοι 4 µποφόρ, και στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, και στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι και παροδικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, ενώ τοπικά στα ανατολικά παράλια θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος, ενώ την ∆ευτέρα ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Τη ∆ευτέρα η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Τρίτη θα σηµειώσει άνοδο για να κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη.