Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Αεροπορική τραγωδία στο ΠακιστάνΈνα επιβατικό αεροσκάφος ATR-42 συνετρίβη χθες σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βόρειο Πακιστάν, με αποτέλεσμα και οι 48 επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσαν αξιωματούχοι αργά το βράδυ της Τετάρτης.


Το αεροσκάφος της εταιρείας Pakistan International Airlines (PIA), το οποίο εκτελούσε πτήση από την πόλη Τσιτράλ στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, συνετρίβη - ήδη φλεγόμενο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η αστυνομία - σε μια ακατοίκητη περιοχή της επαρχίας.

Στα συντρίμμια, που εν μέρει φλέγονταν ακόμα 5 ώρες μετά τη συντριβή, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, δεν βρέθηκε "κανένας επιζών", σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Πακιστάν, κάτι που επιβεβαίωσε και η εταιρεία. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν τρεις ξένοι - δύο Αυστριακοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στη Βιέννη, και ένας Κινέζος, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν είναι ακόμη σαφή, ωστόσο ο πρόεδρος της PIA, Αζάμ Σάιγκολ, ανέφερε πως το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω τεχνικού προβλήματος στον ένα κινητήρα λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροσκάφος "είχε υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο τον Οκτώβριο", ενώ ο κυβερνήτης του ήταν έμπειρος, με πάνω από 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.κυπε