Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

«Φόρεσε τα παπούτσια μου»



Ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, έχει προγραμματίσει σειρά δράσεων και δραστηριοτήτων με στόχο την ενημέρωση του κοινού, για θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, καθώς και την ευαισθητοποίησή του για μια ομαλή κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ.

Η όλη διοργάνωση φέρει τον τίτλο «Φόρεσε τα παπούτσια μου» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο,3 Δεκεμβρίου 2016, στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., υπό την αιγίδα του έντιμου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη.



Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν για μικρούς και μεγάλους.
Οι δράσεις έχουν βιωματικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην προσομοίωση των περιορισμών, που υφίστανται καθημερινά τα ΑμεΑ, στη διακίνηση και στην κοινωνική τους ένταξη. Στα πλαίσια των δράσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, να κάνουν το δικό τους απολογισμό, για το πόσο δεκτικό είναι το πλαίσιο λειτουργίας της κοινωνίας μας, για τα ΑμεΑ και να αναλογιστούν, πως ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να αλλάξει νοοτροπίες και να στηρίξει το συνάνθρωπό του.



Επίσης στην εκδήλωση θα εκτεθούν τα έργα, που έχουν διακριθεί στο διαγωνισμό για νέους ηλικίας 12-18 ετών, που είχε προκηρύξει η ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ, την 1η Οκτωβρίου 2016, με θέμα «Το Σχολείο που ονειρεύομαι – Ένα σχολείο για όλους».



Ελάτε κι εσείς να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας, ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί την κοινωνία του αύριο, που θα αγκαλιάσει και θα ενσωματώσει στις δομές της όλα τα άτομα με αναπηρία και θα τα καταστήσει λειτουργικά στοιχεία της.