Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Νέες επιχειρήσεις πάταξης της κυβείας και του ηλεκτρονικού τζόγου



Η Αστυνομία στο πλαίσιο της συντονισμένης εκστρατείας της για πάταξη αδικημάτων κυβείας και ηλεκτρονικού τζόγου, ενόψει και της επικείμενης εορταστικής περιόδου, προέβη χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα σε διάφορους ελέγχους παγκύπρια. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν οι ακόλουθες καταγγελίες:

            Γύρω στις 7.20μ.μ. χθες μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, μετέβηκαν σε καφενείο στη Λεμεσό, όπου εντόπισαν πέντε πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία, δηλαδή να παίζουν ποκεριζέ με χρήματα.
Τα πιο πάνω πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν για να κλητευθούν αργότερα. Επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς και ο 65χρονος υπεύθυνος του υποστατικού γιατί επέτρεψε στα πιο πάνω πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία στο υποστατικό του.
            Από τη σκηνή παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, χρηματικό ποσό ύψους €10 και 108 τραπουλόχαρτα. Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Επίσης, χθες βράδυ μέλη του ΟΠΕ Πάφου διενήργησαν επιχείρηση για πάταξη της κυβείας σε καφενείο στην επαρχία Πάφου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έγινε, εντοπίστηκαν τέσσερα πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία με χρήματα.
Τα πιο πάνω πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα που διέπραξαν για να κλητευθούν αργότερα. Επίσης κατηγορήθηκε γραπτώς και ο  υπεύθυνος του υποστατικού γιατί επέτρεψε στα πιο πάνω πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία στο υποστατικό του. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, 106 τραπουλόχαρτα και 45 φίσιες διαφόρων χρωμάτων. Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Εξάλλου, μεταξύ των ωρών 10μ.μ. χθες και 2 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, διενήργησαν με άλλα μέλη της Αστυνομίας έρευνα σε υποστατικό στην Πάφο για σκοπούς πάταξης αδικημάτων ηλεκτρονικού τζόγου.
            Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στην παρουσία της 30χρονης υπεύθυνης του υποστατικού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, 32 πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου, 34 οθόνες, μια τηλεόραση και άλλα αντικείμενα, καθώς και το χρηματικό ποσό των €840. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η Αστυνομία, με σκοπό να παταχθεί οποιαδήποτε παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην κυβεία και τον ηλεκτρονικό τζόγο, θα προβαίνει καθημερινά σε εντατικούς ελέγχους σε χαρτοπαικτικές λέσχες, σωματεία, καφενεία και άλλα υποστατικά, τόσο στις πόλεις όσο και τα χωριά  και στις περιπτώσεις που εντοπίζεται οποιαδήποτε παράβαση θα προβαίνει άμεσα σε καταγγελίες.
 Το κοινό, σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψη του οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά τη διεξαγωγή κυβείας ή ηλεκτρονικού τζόγου, καλείται να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460. 
 
 
 
 
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ