Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Μύρισε Χριστούγεννα στην Πάφο



Με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που έχει στηθεί στο χώρο στάθμευσης της πλατείας Κέννεντυ από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος  ξεκίνησαν και επίσημα χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εκεί ήταν όλοι μικροί και μεγάλοι.


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος αναβαθμισμένη θα είναι και φέτος η συμβολή του Δήμου Πάφου στην τόνωση της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην πόλη της Πάφου, μέσω διάφορων καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. 

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε σε χαιρετισμό του, πως ο  Δήμος Πάφου κατέβαλε και φέτος μια ιδιαίτερη προσπάθεια για να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία της ατμόσφαιρας που αρμόζει στη πιο μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης. 

"Με πνεύμα λιτότητας αλλά με αγάπη και μεράκι, με σεβασμό προς τις παραδόσεις και τα ήθη του λαού μας, στολίσαμε την πόλη μας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το πνεύμα των ημερών σε κάθε πολυσύχναστο σημείο, σε κάθε δημότη , σε κάθε ξένο επισκέπτη της Πάφου", όπως είπε.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως τα δύσκολα περάσανε και πως η πόλη μας γύρισε σελίδα και σήμερα δικαιούται να ελπίζει και να αισιοδοξεί. Και αυτό –όπως είπε- δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι ευσεβοποθισμός, δεν είναι απλή ρητορική είναι η πραγματικότητα όπως αυτή γίνεται άμεσα και εύκολα ορατή.

Σε λίγες μέρες είπε, “η πόλη μας αναλαμβάνει και επίσημα τον τίτλο της ΠΠΕ για το 2017 και γίνεται το επίκεντρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού” .

Mε σκληρή και μεθοδική δουλειά με αποφασιστικότητα και επιμονή κατορθώσαμε, είπε, “να αντιστρέψουμε την πορεία που προκάλεσαν τα φαινόμενα της σήψης και της διαφθοράς και σήμερα δηλώνουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε με πλήρη επιτυχία στις υψηλές απαιτήσεις του θεσμού” . 

Δημότης ο Γιώργος Λεωνίδου παραδέχτηκε πως οι  γιορτές είναι για τα παιδιά  και είπε πως θα ακολουθήσει όλες  τις εκδηλώσεις του Δήμου όσο μπορεί περισσότερο. Η Στέλλα Ιορδάνους επίσης δημότης σημείωσε πως η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά μας, ενώ ο Νίκος Λέκκος δημότης είπε πως τέτοιες εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές φέρνουν κοντά την τοπική κοινωνία αλλά και αποτελούν  μια πολύ καλή ευκαιρία για τον κόσμο να έρθουν πιο κοντά. 
 
Στην γιορτινή εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του  Δήμου Πάφου, της  Παιδικής Χορωδίας του   Δήμου Πάφου , της Ορχήστρας του  Ωδείου του  Δήμου Πάφου και του ‘Studio 6’ Ελεάνας Κωστάκη.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χαράς οι μικροί. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά της Μαριαλένας Στεφάνου που συμμετάσχει στην χορωδία του Δήμου Πάφου λέγοντας πως η ίδια λαμβάνει μέρος στις  εκδηλώσεις του Δήμου.Κάλεσε μάλιστα τους δημότες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις αλλά και την προσπάθεια που καταβάλουν για την διοργάνωση τους μικροί και μεγάλοι .

Ο Δήμαρχος Πάφου ανακοίνωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την φωταγώγηση της πόλης, πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ο χώρος στάθμευσης Πλατείας Κέννεντυ, χθες παραδόθηκε η Πλατεία Κέννεντυ ενώ την ερχόμενη εβδομάδα η λεωφόρος Μακαρίου.

Επιπρόσθετα ανακοίνωσε πως στις επόμενες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες θα παραδοθούν τα σημαντικότερα έργα της Πάφου, το Αττικόν που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, το Χάνι μέχρι τις 22 Ιανουαρίου , το Μαρκίδειο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αλλά και οι πλατείες γύρω από το Δημαρχείο μέχρι τις 26 με 27 του Δεκέμβρη ενώ η οδός Γρίνα Διγενή θα παραδοθεί μέχρι  τις 10 Ιανουαρίου.  

Σύμφωνα με το Δήμαρχο  το χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει από σήμερα  μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργεί στον Χώρο Στάθμευσης Πλατείας Κέννετυ (παρά τον Αστυνομικό Σταθμό), «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» από τις 10.00 π.μ. – 9.00 μ.μ. Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως το χριστουγεννιάτικο χωριό θα καταστεί θεσμός.



κυπε