Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Βουτιά του υδράργυρου στην Κύπρο και χιόνια



Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 7 βαθμών θα παρατηρηθεί από αύριο λόγω της ψυχρής αέριας μάζας που θα επηρεάσει την περιοχή για τις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα να καταγραφούν θερμοκρασίες πιο κάτω από τις κανονικές για την εποχή, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Α` Παναγιώτης Μιχαήλ.


Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία μέχρι τις 13/12/2016 που μετέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, η συνολική βροχόπτωση στις ελεύθερες περιοχές το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 11,9 χιλιοστά, ενώ από την 1/12 μέχρι σήμερα η συνολική βροχόπτωση ανήλθε στα 42 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 40% σε σύγκριση με την κανονική του μήνα.

Ο κ. Μιχαήλ εξήγησε ότι οι περισσότερες βροχές έπεσαν στην περιοχή των κρασοχωριών Λεμεσού, δηλαδή στις νότιες πλαγιές του Τροόδους και οι λιγότερες βροχές έπεσαν στην περιοχή των Κοκκινοχωριών. Όπως είπε, στα ανατολικά και βόρεια ήταν πιο λίγες οι βροχές από ότι στα δυτικά και βόρεια.

Ανέφερε επίσης ότι η συνολική βροχόπτωση τον περασμένο Δεκέμβρη ανήλθε μόλις στα 32 χιλιοστά, σημειώνοντας ότι ο φετινός Δεκέμβριος είναι πολύ καλύτερος από τον περσινό σε ό,τι αφορά την βροχόπτωση.

Είπε ότι ότι βροχές θα συνεχιστούν το απόγευμα και απόψε, ενώ απόψε θα αρχίσει να χιονίζει στο Τρόοδος. Αύριο, ανέφερε, αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, πιθανόν και κάποια καταιγίδα ενώ στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρηθεί ελαφριά χιονόπτωση. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί όμως στα ανατολικά θα έχουμε κάποιες βροχές, συμπλήρωσε.

Σήμερα, όπως είπε, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και 6 στα ορεινά ενώ αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς και στον 1 βαθμό στα υψηλότερα ορεινά λόγω της ψυχρής αέριας μάζας που θα επηρεάσει από απόψε την περιοχή μας.
Ανέφερε ότι η αέρια ψυχρή μάζα θα παραμείνει στην περιοχή και στις επόμενες μέρες με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες για την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο να είναι πιο κάτω από την κανονική, ενώ θα σημειωθεί παγετός στα ορεινά και στα πεδινά, κατέληξε.