Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη 70χρονη για την μεγάλη πυρκαγιά στην Ορά


Στα "χέρια" της Αστυνομίας, 70χρονη, η οποία συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων που σχετίζεται με την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ορά, που τέθηκε υπό έλεγχο.  
 
Η φωτιά, εκτιμάται ότι ξεκίνησε  όταν η 70χρονη  έθεσε σε λειτουργία  γεννήτρια που βρίσκεται μέσα στην εξοχική κατοικία του γιου της. Οι προσπάθειες της γυναίκας να σβήσει τη φωτιά στα ξηρά  χόρτα που  βρίσκονταν κοντά στη γεννήτρια  απέβησαν άκαρπες αφού μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και λόγω  των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή η φωτιά πήρε πολύ μεγάλες  διαστάσεις.
 
Από νωρίς το πρωί επιχειρούν τρία εναέρια μέσα για κατάσβεση επικίνδυνων εστιών και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις για τελικές κατασβέσεις. Η καμένη έκταση έχει καταμετρηθεί από τα εναέρια μέσα και ανέρχεται στα 2 ½ τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι Επίγειες και εναέριες δυνάμεις θα παραμείνουν στο χώρο της πυρκαγιάς μέχρι να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. 
 
Αργότερα, σήμερα αναμένεται η 70χρονη γυναίκα να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την έκδοση  διατάγματος κράτησής της.
 
Στην περιοχή επιχείρησαν γύρω στα 30 επίγεια πυροσβεστικά οχήματα, δυο αεροσκάφη του τμήματος Δασών, δυο μισθωμένα ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας. 
 
Σημειώνεται, ότι στον χώρο έσπευσε και ο Υπουργός Εσωτερικών.