Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Επιπρόσθετοι ναυαγοσώστες στην Πάφο

Μαίρη Λάμπρου
Έπαρχος Πάφου

Ευρεία σύσκεψη για την ακριβή τοποθέτηση των επτά επιπρόσθετων ναυαγοσωστών, την εξέταση  τυχόν διαφοροποίησης των ωραρίων και παράλληλα τη μελέτη της βελτίωσης του εξοπλισμού των ναυαγοσωστών, συγκάλεσε  η  Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Λάμπρου ανέφερε ότι δύο ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν  στην Πάφο, δύο στην Πόλη Χρυσοχούς, δύο στην Πέγεια, και ένας στην Κισσόνεργα.
 
Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, δύο ναυαγοσώστες θα τοποθετηθούν στην Πάφο, δύο στην Πόλη Χρυσοχούς , δύο στην Πέγεια, και ένας στην Κισσόνεργα.
 
Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως στην Πάφο συνολικά τοποθετήθηκαν δέκα ναυαγοσώστες συν οι δύο που θα τοποθετηθούν, στη Γεροσκήπου τοποθετήθηκαν πέντε, στην Πέγεια τοποθετήθηκαν επτά ναυαγοσώστες συν οι δύο που θα τοποθετηθούν, στην περιοχή Χλώρακας τοποθετήθηκαν δύο, στην Κισσόνεργα ανέλαβαν καθήκοντα τρεις συν ο  ένας που θα τοποθετηθεί, στην Πόλη Χρυσοχούς τοποθετήθηκαν τέσσερις ναυαγοσώστες συν οι δύο που θα αναλάβουν καθήκοντα, στο Νέο Χωρίο τοποθετήθηκαν πέντε συν ένας, που προσέλαβε το κοινοτικό συμβούλιο Νέου Χωρίου με δική του πρωτοβουλία, τοποθετήθηκε ένας στον Πωμό, ένας στην Τίμη και ένας ναυαγοσώστης στα Μαντριά.
 
Οι 46 ναυαγοσώστες θα εργαστούν, σημείωσε η κ. Λάμπρου, μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη και κάποιοι εξ αυτών αρχές του Οκτώβρη. «Δεν θα μείνει κάποιο πόστο κενό», σημείωσε.
 
Επιπρόσθετα, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως μετά τη χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν  τέσσερις Δήμοι της Επαρχίας και δύο εκ των παράλιων κοινοτήτων, που διαθέτουν παραλίες λουόμενων, με σημεία που χρήζουν περισσότερης προσοχή, συμφωνήθηκε να αποταθούν στον ΚΟΤ με το Σχέδιο Επιχορηγήσεων που έχουν για αντικατάσταση εξοπλισμού ή αντικατάσταση πύργων.
 
Η Έπαρχος Πάφου εξήγησε επιπρόσθετα πως δεν είναι δυνατή τώρα η ανέγερση νέων πύργων στην περίοδο αιχμής, αλλά αυτό θα γίνει την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. 
 
Στην Πόλη Χρυσοχούς, συνέχισε, είναι ικανοποιητικοί και σύγχρονοι οι πύργοι, ενώ σε κάποιες περιοχές της Πάφου και της Γεροσκήπου οι πύργοι των ναυαγοσωστών χρειάζονται σημαντική βελτίωση. 
 
Η κ. Λάμπρου είπε πως η Πάφος πιθανότατα να προχωρήσει από φέτος με δύο μέχρι τέσσερις νέους πύργους, ενώ παράλληλα με τη χρήση κονδυλίου που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών από το τέλος του 2016, μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε για τους ναυαγοσώστες, έγινε παραγγελία για πρόσθετο εξοπλισμό, συνολικής αξίας 45 χιλ. ευρώ. 
 
Ακόμα, είπε, καταγράφηκαν με τον υπεύθυνο των ναυαγοσωστών οι ανάγκες σε κάποια είδη Πρώτων Βοηθειών που θα τα πάρουν από το Νοσοκομείο. 
 
Καταλήγοντας η κ. Λάμπρου είπε πως βρίσκεται  σε πολύ ικανοποιητική κατάσταση το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης  και απέρριψε ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα.
 
Η κ. Λάμπρου σημείωσε ότι πλέον και οι 30 παραλίες της Επαρχίας Πάφου θα εποπτεύονται με άνεση, ενώ για τις τυχόν μεμονωμένες περιπτώσεις δυσκολιών σε σχέση με τον εξοπλισμό, αλλά και για τους πύργους ήδη αναλαμβάνονται ενέργειες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. 
 
Στο μεταξύ, σήμερα συμφωνήθηκαν τα ωράρια που θα ισχύουν για την περιοχή του ΣΟΔΑΠ και την περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων.
 
Στην παραλία του ΣΟΔΑΠ θα τοποθετηθούν ναυαγοσώστες από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ και στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων από τρεις ναυαγοσώστες. 
 
Αντίθετη άποψη ωστόσο φαίνεται να έχουν οι οργανωμένοι κολυμβητές, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου τους Ματθαίου Ιεροκηπιώτη,  οι οποίοι αναφέρουν πως χαιρετίζουν την πρόθεση της Επάρχου Πάφου  και του Δημάρχου Πάφου, για να βοηθήσουν στα θέματα που απασχολούν την ναυαγοσωστική κάλυψη και τη διεύρυνση του ωραρίου των ναυαγοσωστών, όμως το καλοκαίρι δεν είναι μόνο δυο μήνες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ