Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Σε πύρινο κλοιό η Λεμεσός


Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από τις 12:00 το μεσημέρι η δυτική Λεμεσός. Τέσσερα μέτωπα φωτιάς εκ των οποίων τα τρία έχουν ήδη τεθεί υπό έλεγχο.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται εκστρατεία κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Ερήμης, όπου μέχρι στιγμής, η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε σε δυο εκτάρια γης. Επιχειρούν κατάσβεση τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 1 του τμήματος δασών, 2 οχήματα των βάσεων με βοήθεια και από την επ. διοίκηση Λεμεσού. Επιχειρούν επίσης ελικόπτερα και αεροσκάφος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος, για κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Στο μεταξύ από τις 12:00 μέχρι τις 13:00 η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά σε τρεις πυρκαγιές:
 
Η μια ήταν στο χωριό Καντού, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ κατέκαψε έκταση ενός δεκαρίου γης. Για την κατάσβεση ανταποκρίθηκαν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής.
Η δεύτερη ήταν στο χωριό Παραμύθα, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, κατέκαψε ένα δεκάριο γης και ανταποκρίθηκαν για την κατάσβεση δυο οχήματα της Πυροσβεστικής ενώέκανε ρίψη και το αεροσκάφος του τμήματος δασών.
 
Τρίτο μέτωπο στην περιοχή Καρμιώτισσας βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Είναι υπό έλεγχο, κατέκαψε δυο εκτάρια γης και για την κατάσβεση, συνεργάστηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, εκσκαφέας της επ.Διοίκησης