Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία στην Κύπρο


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ,  αλλά παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
 
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστούν τοπικά χαμηλές νεφώσεις,  αραιή ομίχλη και ενδεχομένως ομίχλη.  Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί,  ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22  βαθμούς στο εσωτερικό,  τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 20  βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί,  ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια,  μέχρι ισχυροί 5  μποφόρ.  Η θάλασσα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 34  στα νότια και τα ανατολικά παράλια,  γύρω στους 32  στα υπόλοιπα παράλια και στους 30  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ