Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Εισεπνευσε αέριο γέλιου και δείτε τι έγινε


Στην εντατική του ΠΑΓΝΗ, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση,
νοσηλεύεται μια 18χρονη Βρετανίδα που έκανε τις διακοπές της στα Μάλια, με τη διασκέδαση να μετατρέπεται σε τραγωδία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κοπέλα φέρεται να εισέπνευσε αέριο γέλιου και το μεσημέρι της Τρίτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση του κοριτσιού είναι σοβαρή, ενώ διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές οι συνθήκες που την έστειλαν στο νοσοκομείο. Η 18χρονη περιγράφεται ως ένα λεπτοκαμωμένο κορίτσι και πιθανότατα να μην είχε φάει πριν χρησιμοποιήσει την ουσία, γεγονός που πιθανότατα προκάλεσε τις επικίνδυνες παρενέργειες. Η κοπέλα έκανε διακοπές με τις φίλες της στα Μάλια, ωστόσο καμία από τις υπόλοιπες κοπέλες δεν είχε κάποια παρενέργεια.
Το αέριο γέλιου
Πρόκειται για το ναρκωτικό «hippy crack» ή, αλλιώς, «αέριο του γέλιου», που έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι τα Μάλια και η Χερσόνησος. Πρόκειται για εισπνοή αερίου από ένα μπαλόνι, η οποία προκαλεί ευφορία και ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις.
Η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και μάλιστα στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές δικογραφίες από το ΑΤ Χερσονήσου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από τη χρήση του, ωστόσο όλες οι περιπτώσεις αθωώθηκαν, καθώς πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν είναι απαγορευμένη και μπορεί κανείς να τη βρει οπουδήποτε.

Πηγή: Cretalive