Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Πυρκαγιά στο Βασιλικό


Σε συναγερμό τέθηκε γύρω στις 23:00 η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ, για κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε σωρούς από ξύλα και ελαστικά που βρίσκονται κοντά στο τσιμεντοποείο Βασιλικού, τις εγκαταστάσεις της εταιρείας πετρελαιοειδών VTTV και υποσταθμό της ΑΗΚ και η υποία τέθηκε υπό έλεγχο. 

Συνολικά οκτώ πυροσβεστικά οχήματα ρίχθηκαν στη μάχη με τις πύρινες φλόγες, που λόγω των εύφλεκτων υλικών θα συνεχίσουν να καίνε μέχρι και 24 ώρες, δήλωσε στη σκηνή ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος συντόνιζε τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

"Αντιμετωπίζουμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, σε σχέση με το βαθμό επικινδυνότητας επέκτασης της μέσα στο τσιμεντοποιείο αλλά και σε άλλες περιοχές, καθώς επίσης και σε υποσταθμό της Αρχής Ηλεκτρισμού που βρίσκεται στη  δυτική πλευρά της πυρκαγιάς", είπε ο κ.Τράγκολας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά ξέσπασε - κάτω από συνθήκες που διερευνώνται - σε χώρο εναπόθεσης ελαστικών και ξύλινων πασάλων της ΑΗΚ, που είναι εμποτισμένοι με πίσσα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε προσωπικό ασφαλείας των εταιρειών καθώς και επιπρόσθετο προσωπικό που κλήθηκε εκτάκτως, εφαρμόζοντας τα σχέδια πυρόσβεσης, που περιλάμβανε και ρίψη νερού στα τοιχώματα των δεξαμενών καυσίμων.

Οι προσπάθειες για κατάσβεση της φωτιάς συνεχίστηκαν καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας για αποτροπή επέκτασης της.

Πηγή: ΚΥΠΕ