Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δείτε το βίντεο με τον πυροβολισμό 12χρονου στο Κλίβελαντ

Το βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να να πυροβολούν τον 12χρονο Αφροαμερικανό στο Κλίβελαντ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές.
Το στιγμιότυπο δείχνει τον 12χρονο να γυρίζει με ένα όπλο γύρω γύρω στο πάρκο σημαδεύοντας πριν φτάσει η αστυνομία και τον πυροβολήσει μέσα σε δύο δευτερόλεπτα.



Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!!!
Ο Ταμίρ Ε.Ράις έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού το Σάββατο μετά από επείγουσα κλήση που δέχθηκαν οι αστυνομικές αρχές και ανέφερε ότι κάποιος τους σημάδευε με ένα όπλο στο Κέντρο Αναψυχής Cudell. Ο άνθρωπος που τηλεφώνησε είπε ότι το όπλο μπορεί να ήταν και ψεύτικο.
Οπως φαίνεται από το βίντεο το παιδί περπατά και σημαδεύει σε διαφορετικές κατευθύνσεις προτού μπει σε ένα κιόσκι. Εκείνη τη στιγμή ένα περιπολικό καταφθάνει. Ο πρώτος που βγαίνει από αυτό ταυτοποιήθηκε ως Τίμοθι Λέμαν, 26 ετών, ο οποίος πυροβολεί αμέσως.
Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από NBC, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κλίβελαντ Εντ Τόμπα δήλωσε ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την άφιξη του περιπολικού μέχρι τον πυροβολισμό ήταν μόλις 1,5 με 2 δευτερόλεπτα.
Δεν υπάρχει ήχος στο βίντεο, ωστόσο οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι είπαν τρεις φορές στο αγόρι να σηκώσει τα χέρια του προτού ανοίξουν πυρ, ανέφεραν οι αστυνομικοί. Ο 12χρονος Ράις εξέπνευσε την Κυριακή.
«Ρίχθηκαν πυροβολισμοί, άρρην στο έδαφος, εμ, μαύρος άρρην, ίσως 20 ετών», μετέδωσε από τον ασύρματο μετά τους πυροβολισμούς ο ένας από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.
Η Ουάσινγκτον Ποστ ανέφερε πως η πληροφορία ότι το όπλο ήταν πιθανόν ψεύτικο δεν μεταδόθηκε στους αστυνομικούς.
Οι αρχές υποστήριξαν πως το όπλο δεν έφερε την πορτοκαλί ένδειξη που υπάρχει για να δείχνει πως είναι ψεύτικο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Ερωτηθέντες γιατί το αυτοκίνητο σταμάτησε τόσο κοντά, ο Τόμπα απάντησε ότι «είναι εύλογο ερώτημα που είναι μέρος της έρευνας».
Η οικογένεια του 12χρονου Ράις σε ανακοίνωσή της σχετικά με το βίντεο αναφέρει: Πιστεύουμε ότι αυτό το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και ο Ταμίρ να ήταν τώρα κοντά μας». Ζήτησε δε από την κοινωνία να παραμείνει ήρεμη και οι τυχόν διαδηλώσεις να είναι ειρηνικές.
 Η αστυνομία του Κλίβελαντ τόνισε ότι ο Λέμαν και ο δεύτερος αστυνομικός, ονόματι Φρανκ Γκάρμπακ, 46 ετών, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα πρόκειται να παρουσιάσει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία σ’ ένα σώμα ενόρκων, το οποίο θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.
Το βίντεο αυτό έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που βίαιες διαδηλώσεις συγκλόνισαν στο Φέργκιουσον μετά την απόφαση να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο άοπλο αφροαμερικανό, Μάικλ Μπράουν.


http://ikypros.com/?p=62886#sthash.DljACaQA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: