Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη ο 31χρονος δράστης της επίθεσης στο Μικρολίμανο. ΦΩΤΟ



Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης σε αστυνομική επιχείρηση ο αλβανός δράστης που είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ εναντίον πελατών μέσα σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο το περασμένο Σάββατο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα. 

Ο 31χρονος καταζητούμενος συνελήφθη λίγο πριν από τη 1 μ.μ. σε διαμέρισμα συνεργού του στου Ζωγράφου, στα όρια με του Γουδή, ύστερα από κοινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ η οποία σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ήταν αναίμακτη.

Οι Αρχές είχαν εξαπολύσει κυνηγητό σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του κακοποιού από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου οπότε και σημειώθηκε η επίθεση.

Την Τρίτη, παρουσία εισαγγελέα, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έρευνα σε ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, πολύ κοντά στο νυχτερινό μαγαζί όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ ο καταζητούμενος 31χρονος.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είχε αναγνωρίσει τον δράστη της επίθεσης σε φωτογραφία που παρουσιάστηκε από τηλεοπτικό σταθμό. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αλβανός κακοποιός είχε νοικιάσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δωμάτιο, όπου διέμενε μαζί με τουλάχιστον άλλο ένα άτομο.

Τελικά, ένα 24ωρο αργότερα εντοπίστηκε σε διαφορετικό κρησφύγετο.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη και τα στοιχεία του δράστη ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και επισήμως τη φωτογραφία του, την οποία και δημοσιεύουμε:

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείτο για τους πυροβολισμούς με πολεμικό τυφέκιο, σε κατάστημα στον Πειραιά τα ξημερώματα της 22-11-2014, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έντεκα ατόμων.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ο αναζητούμενος εντοπίστηκε σε ισόγειο διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, όπου κρυβόταν, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας 23χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Με σχετική Εισαγγελική Διάταξη δίνονται στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του παραπάνω 31χρονου αλλοδαπού.

Πρόκειται για τον (επ) BAKO (ον) ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία.



Τα νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: