Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αυστραλός παίκτης του κρίκετ έχασε τη ζωή του ύστερα από κτύπημα με μπάλα

Ο Αυστραλός παίκτης του κρίκετ Phillip Hughes απεβίωσε σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ δύο μέρες αφού κτυπήθηκε από μπάλα του κρίκετ στη διάρκεια ενός αγώνα για το εθνικό πρωτάθλημα.


Ο 25χρονος διεθνής κτύπησε σοβαρά στο κεφάλι όταν την Τρίτη στη διάρκεια ενός αγώνα κρίκετ στην Νότιο Αυστραλία δέχθηκε κτύπημα από την μπάλα που έριξε ο παίκτης Sean Abbott. Το κτύπημα, είπαν οι γιατροί, ήταν τόσο δυνατό που επέφερε τραύμα στο κεφάλι συγκρίσιμο με τραύμα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα.
Ο Hughes διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείριση μείωσης της πίεσης στον εγκέφαλο. Ωστόσο, δύο μέρες μετά απεβίωσε.
Ολόκληρη η Αυστραλία πενθεί σήμερα τον θάνατό του. Χιλιάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά του ενώ ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Tony Abbott δήλωσε ότι ο θάνατός του άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων Αυστραλών και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Οι μπάλες του κρίκετ είναι το ίδιο μέγεθος και σχήμα με εκείνες του μπέιζμπολ αλλά σαφώς πιο βαριές και σκληρές.Δεν υπάρχουν σχόλια: