ΥΛΙΚΑ:
Για το παντεσπάνι σεράνο
• 1 πακέτο φυτικό βούτυρο
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 8 αυγά
• 3 κ.σ. κακάο ...
• 2 βανίλιες
• 1 baking powder
Για το σιρόπι
• 3 φλιτζάνια νερό
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
Για το γλυκό
• 2 κουτιά έτοιμη σαντιγί
• 400 ml γάλα
• Παγωτό βανίλια
• Γλυκό βύσσινο
• Τριμμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το παντεσπάνι σεράνο
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ το κακάο, τις βανίλιες και το baking powder. Στρώνετε το μίγμα για το παντεσπάνι σε ένα ταψί και ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
Για το σιρόπι
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιάζετε το ζεστό παντεσπάνι.
Για το γλυκό
Χτυπάτε την έτοιμη σαντιγί με το γάλα. Σε ποτήρια παγωτού σερβίρετε πρώτα τα κομμάτια από το παντεσπάνι σεράνο. Πάνω στρώνετε το παγωτό βανίλια και μετά τη σαντιγί. Γαρνίρετε με γλυκό βύσσινο και τριμμένη σοκολάτα.
http://ikypros.com/?p=53976#sthash.obxLf7Ks.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου