Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν 73 Σαoυδάραβες υπoπτoι για δεσμoύς με ISIL


Εβδομήντα τρεις Σαουδάραβες και 4 αλλοεθνείς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους σε επίθεση ενόπλων που έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου στην πόλη αλ-Νταλουάχ της περιοχής αλ-Αχσά, κατά την οποία 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 
αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας αυτής.

Οι ύποπτοι φέρεται πως συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρχές ανακάλυψαν έναν «εγκληματικό πυρήνα», που εικάζεται πως έφερε εις πέρας την επίθεση της 3ης Νοεμβρίου κατά σιιτών μουσουλμάνων. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένοπλοι σκότωσαν 7 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και παιδιά.
«Λίγες ώρες μετά το περιστατικό οι αρχές ήταν σε θέση να συλλέξουν βασικές πληροφορίες που οδήγησαν στην εγκληματική ομάδα η οποία διέπραξε αυτό το κτηνώδες έγκλημα και συνελήφθησαν ορισμένοι ύποπτοι…ο αρχηγός των οποίων συνδέεται άμεσα με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι μαχητές του ΙΚ κατηγορούνται για θηριωδίες εναντίον σιιτών και μη-μουσουλμάνων.
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας κατέσχεσαν, κατά τις επιδρομές, έγγραφα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό βάσει των οποίων «αποκαλύφθηκε η επαφή μεταξύ της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης και του Ισλαμικού Κράτους εκτός του βασιλείου».
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν προέρχονταν από τη Συρία, την Τουρκία και την Ιορδανία, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι από τους Σαουδάραβες που βρίσκονται υπό κράτηση είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν σε ποινή φυλάκισης για τους φερόμενους δεσμούς τους με το δίκτυο της αλ-Κάιντα.
Το τζιχαντιστικό κίνημα απείλησε με αντίποινα.


ΠΗΓΗ - ΑΜΠΕ

http://www.sigmalive.com/news/international/isis/183568/synelifthisan-73-saoudaraves-ypoptoi-gia-desmous-me-isil#sthash.c9f9JAhp.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: