Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Στο κελί 31χρονος για εκμετάλλευση ανέργων στην Λάρνακα


Άλλη μια υπόθεση εκμετάλλευσης ανέργων συγκλονίζει τη Λάρνακα. Επιτήδειος φέρεται να παραπλανούσε ανέργους τάζοντάς τους δουλειά στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι Λάρνακας και στις Βάσεις τις Δεκέλειας  με σκοπό να τους αποσπάσει χρήματα.


Ο ίδιος, σε μια άλλη περίπτωση, κατάφερε με απειλές να αποσπάσει από ένα πρόσωπο συνολικά 30.000 ευρώ. Ο 31χρονος ελληνοκύπριος απο τα Λειβάδια Λάρνακας, τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση σήμερα, αφού οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να τον συλλάβουν ενώ καταζητείτο για 17 υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Ο ίδιος, σύμφωνα με καταγγελία, φέρεται να απέσπασε από συγκεκριμένο πρόσωπο το ποσό των 30.000 ευρώ, εκστομίζοντας .  απειλές κατά της ζωής του παραπονούμενου και της οικογένειας του. Ο παραπονούμενος από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι χθες παρέδιδε τακτικά στον ύποπτο διάφορα χρηματικά ποσά.
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, έστησαν χθες καρτέρι στον ύποπο, στο σημείο όπου καθορίστηκε συνάντησή του με το θύμα. Τον συνέλαβαν τελικά στο διαμέρισμά του στα Λειβάδια, όπου είχε καταφέρει να διαφύγει με μοτοποδήλατο.
Σε όλες τις περιπτώσεις ο ύποπτος κατάφερνε να αποσπάσει χρήματα απο ανυποψίαστους πολίτες, από 150 μέχι 300 ευρώ για να τους εξασφαλίσει μια θέση εργασίας.

Παρουσιαζόταν ως υπεύθυνος του αεροδρομίου, του λιμανιού Λάρνακας ή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και υποσχόταν στα άνεργα άτομα δουλειά, αφού πρώτα αποσπούσε από αυτά χρηματικό ποσό για να τους εξασφαλίσει διάφορα έγγραφα και ελεύθερο πάσο πρόσβασης εντός του χώρων εργασίας.


Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, αναμένεται να ληφθούν περί τις 20-25 καταθέσεις, ενώ θα γίνουν ενέργειες προς εξασφάλιση Διατάγματος Αποκάλυψης των Τραπεζικών Λογαριασμών του υπόπτου, ο οποίος προέβη σε θεληματική κατάθεση, μέσα από την οποία παραδέχεται ενοχή.

http://www.sigmalive.com/news/local/184830/synelifthi-31xronos-apateonas-pou-ekmetallevotan-anergous#sthash.Q0WTJGO7.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: