Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Καταχωρείται σήμερα στην Λάρνακα η υπόθεση φόνου του 22χρονου Αγγλοκύπριου από τον 17χρονο


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 17χρονος ύποπτος για το φόνο του Αγγλοκύπριου Μάικλ Αντονι Λούης Μηνά, 22 χρόνων, που διαπράχθηκε τη Κυριακή 16 Νοεμβρίου, κάτω από το διαμέρισμα όπου διέμενε σε πάροδο της Λεωφόρου Τουχσανέ στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα λήγει το διάταγμα οκταήμερης κράτησης που εξέδωσε τη περασμένη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία του 17χρονου υπόπτου.

Το αίτημα για διεξαγωγή της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών υποβλήθηκε από τη Γενική Εισαγγελία και οι μόνοι που την παρακολούθησαν ήταν ο πατέρας και η αδελφή του 17χρονου ύστερα από άδεια του Δικαστηρίου.

Χθες η Γενική Εισαγγελία «άναψε το πράσινο φως» στην Αστυνομία για να καταχωρήσει σήμερα εναντίον του 17χρονου υπόθεση για φόνο εκ προμελέτης και θα ζητήσει από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την παραπομπή του σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου. Η Αστυνομία αναμένεται επίσης να ζητήσει από το Δικαστήριο την κράτηση του υπόπτου μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ύποπτος φέρεται να παραδέχθηκε προφορικά στην Αστυνομία, αμέσως μετά τη σύλληψη του το μεσημέρι της 16ης Νοεμβρίου ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα το πρωί ίδιας ημέρας, μετέβη στη πολυκατοικία, όπου διέμενε ο 22χρονος έχοντας στην κατοχή του ένα μαχαίρι που πήρε από το σπίτι του.

Υποστήριξε ακόμα ότι μόλις συναντήθηκαν με τον 22χρονο, χωρίς να ανταλλάξουν κουβέντα, κινήθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου και το θύμα του επιτέθηκε με λεπίδα που κρατούσε. Τότε ο 17χρονος, σύμφωνα πάντα με την προφορική κατάθεση του, χρησιμοποίησε το μαχαίρι που κρατούσε κτυπώντας το θύμα μία φορά στο λαιμό.

Σημειώνεται επίσης ότι σε θεληματική κατάθεση του στην Αστυνομία ο ύποπτος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι διαφορές του με το θύμα χρονολογούνται από το καλοκαίρι όταν είχε συνάψει σχέση με την πρώην φιλενάδα του 22χρονου.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η Αστυνομία στο σπίτι του 17χρονου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ρούχα που, σύμφωνα με τον ύποπτο, φορούσε κατά τη διάπραξη του αδικήματος.

Επίσης ο 17χρονος οδήγησε και υπέδειξε στους ανακριτές το χώρο όπου, όπως ανέφερε, σκούπισε με χαρτί τη ματωμένη λεπίδα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε εναντίον του 22χρονου και το χώρο όπου έθαψε το μαχαίρι. Το μαχαίρι είναι τύπου tactical, χρησιμοποιείται δηλαδή από ειδικές δυνάμεις με λεπίδα 12 εκατοστών που καταλήγει σε μυτερή άκρη. 

Εξάλλου αφέθηκαν ελεύθερα τα δύο άτομα 27 και 34 χρόνων που συνελήφθηκαν από την Αστυνομία στις 19 Νοεμβρίου, ως ύποπτοι για συνέργεια μετά τη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης του 22χρονου.

Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη λήξη της διήμερης κράτησης τους που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αναμένεται να κληθούν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Μάρτυρας κατηγορίας θα κληθεί επίσης και ο 26χρονος ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου, αφού θεωρήθηκε ως ύποπτος για συνέργεια. Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία ο 26χρονος βοήθησε τον 17χρονο να κρύψει κάποια από τα ρούχα που φορούσε μετά τη διάπραξη του φόνου. 




http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14570&catid=9#sthash.OC65FzW4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: