Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Καμία πτήση από και πρός Ελλάδα αύριο Πέμπτη

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις πτήσεις από και προς την Ελλάδα λόγω της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα για την Πέμπτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη κυβερνητική οικονομική πολιτική.
 

Η ‘Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ανακοίνωσε ήδη ότι καλεί τα μέλη της συμμετάσχουν στην απεργία. Και αυτό, όπως επισήμανε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπός της στην Αθήνα, σημαίνει ότι «δεν θα πετάξει τίποτα στον ελληνικό εναέριο χώρο».

Λόγω της γενικής απεργίας θα επηρεαστούν στην Ελλάδα και όλα τα επίγεια (λεωφορεία, τρόλεϊ, τρένα, μετρό, τραμ) και θαλάσσια μέσα μεταφοράς. Εννοείται ότι δεν θα λειτουργήσει το μετρό από και προς το αεροδρόμιο, ενώ οι ταξιτζήδες δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα εάν θα συμμετάσχουν και αυτοί.

Η απεργία διοργανώνεται από τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα εργαζομένων στην Ελλάδα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ Και γίνεται, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ως αντίδραση «στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, έχουν εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην αποεπένδυση».

Η απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ), καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν μαζικά κατά» της δογματικής εμμονής κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό», και αναφέρεται ειδικώς σε μέτρα που, όπως λέει, «συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, μετατρέπουν το κοινωνικό κράτος σε φιλανθρωπικό και καθιστούν τους εργαζομένους μόνιμα υποζύγια της κρίσης και των ελλειμμάτων».

Πηγή: ΚΥΠΕ
http://ikypros.com/?p=62525#sthash.kmSMvYIX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: