Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ

Οι φορτισμένες από φυλετικές εντάσεις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον έχουν αυξήσει εκθετικά τις πωλήσεις όπλων μεταξύ κυρίως των λευκών σ’ ένα από τα κύρια σκοπευτήρια της χώρας το οποίο βρίσκεται κοντά σ’ αυτή τη μικρή αμερικανική πόλη.
 

Στο σκοπευτήριο “Ultimate Defense Firing Range and Training Center” στο Σεντ Πίτερς, κοντά στο Σεντ Λιούις της Πολιτείας του Μιζούρι, ο αριθμός των όπλων που πωλούνται καθημερινά ανέρχεται πλέον σε 20 με 30, από 3 ως 5 την ημέρα που ήταν προηγουμένως.

“Τα όπλα χειρός γίνονται ανάρπαστα, ακριβώς επειδή οι άνθρωποι φοβούνται μ’ αυτά που συμβαίνουν στο Φέργκιουσον”, δήλωσε ο Πολ Μπάστιν, ιδιοκτήτης του σκοπευτηρίου και εν ενεργεία αστυνομικός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

“Ορισμένοι απ’ αυτούς, οι οποίοι ζουν σ’ αυτή την περιοχή, βρίσκονται εδώ επειδή φοβούνται. Κυρίως πριν από δύο νύκτες, όταν πυροβολισμοί ακούγονταν παντού”, διευκρίνισε.

Στο Ultimate Defense, 33 όπλα πωλήθηκαν και έγιναν 18.000 προπονήσεις σκοποβολής μόνο την Τρίτη, την επομένη των διαδηλώσεων στο Φέργκιουσον που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων.

Πηγή: real.gr
http://ikypros.com/?p=63084#sthash.EwCnlNBG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: