Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Τι απαιτεί το κατοχικό καθεστώς και τι προσφέρει η λύση Σταύρου Λυγερού για δύο κράτη

Φανούλα Αργυρού
«Λογικές δύο χωριστών, ανεξάρτητων και  χωριστών κρατών παρουσιάζει σε έγγραφο της η τουρκική πλευρά. Σε επιστολή που κυκλοφόρησε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και φέρει την υπογραφή του εκπροσώπου του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, η Άγκυρα επιχειρεί να προτάξει μια «άλλη πραγματικότητα». Ότι δηλαδή το κατοχικό καθεστώς λειτουργεί ως «κανονικό κράτος», το οποίο διαθέτει «εναέριο χώρο, χωρικά ύδατα, νόμους» και γενικά όλα τα χαρακτηριστικά μιας…χώρα...»


Αυτό ακριβώς που επιδιώκει το ψευδοκράτος “για διεθνή αναγνώριση του δικού του κράτους»  του το προσφέρει η πρόσφατη «αιρετική λύση» του εξ Αθηνών (και εξ Αριστερών) Σταύρου Λυγερού για λύση δύο κρατών.

Τι είπε ο κ. Λυγερός στην παρουσίαση του βιβλίου στις 5 Νοεμβρίου 2014;
https://www.youtube.com/watch?v=x3nzemoP-ss   (Ο Σταύρος Λυγερός τα πρώτα 32 περίπου λεπτά).

Σκοπός αυτής της λύσης, λέγει, να παντρέψει τα θέλω των Ε/κ με εκείνα των Τ/κ. .  Είπε:
«Αυτός είναι ο σκοπός...εγώ πιστεύω είναι συμβατός. Να πω επιγραμματικά, τι θέλουν λοιπόν, τα βασικά θέλω των Ελληνοκυπρίων; Να τους επιστραφούν όσο το δυνατό περισσότερα τα κατεχόμενα εδάφη. Δεύτερον να ισχύσει στο σύνολο της Κύπρου ότι ισχύει και στην ΕΕ...Τρίτον να κατοχυρωθεί η ασφάλειά τους... Τι θέλουν οι Τουρκοκύπριοι; Το πρώτον θέλουν διεθνή αναγνώριση του δικού τους κράτους. Το δεύτερο θέλουν ενσωμάτωση στην ΕΕ... και το τρίτον θέλουν αξιόπιστες εγγυήσεις για την ασφάλειά τους... Ένας απόηχος από την δεκαετία του 1960... Μπορούν αυτά τα θέλω να τα παντρέψουμε;»  Ο ίδιος λέγει ότι μπορούν να παντρευτούν!  Και προχωρεί και αριθμεί τα κύρια σημεία της προτεινόμενης του λύσης των δύο κρατών που μας κοροϊδεύει κιόλας ότι δεν είναι δύο κράτη!
Η Κυπριακή Δημοκρατία μετεξελίσσεται σε δύο κυπριακά κράτη. Και εκχωρεί σ΄αυτά την κυριαρχία της...Τα δύο κυπριακά κράτη θα έχουν δική τους διεθνή προσωπικότητα, δική τους ιθαγένεια δική τους κυριαρχία και κατ΄επέκτασητα προβλεπόμενα το διεθνές δίκαιο, κυριαρχικά δικαιώματα, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ κτλ...» Το σχέδιο δύο κρατών του Σταύρου Λυγερού θα προνοεί και ξεχωριστό στρατό για το κάθε κράτος...

Και διερωτώμαι πραγματικά αν αυτά τα είχε προτείνει μάλιστα με βιβλίο,  ένας οποιοσδήποτε «ενδοτικός» ανανιστής στην Κύπρο! Πως  θα τον αντιμετωπίζαμε όλοι εμείς οιαντιδιζωνικοί στην Κύπρο; ΄Η ακόμα καλύτερα (!) να τα πρότεινε ένας από εμάς τους ίδιους! Πόσα λεπτά, όχι ώρες, όχι μέρες, όχι μήνες θα έπαιρνε να «δικαζόταν, να καταδικαζόταν» σε.. “ισόβια» αν όχι  σε «εκτέλεση»; 

Φανούλα Αργυρού – Λονδίνο 26.11.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: