Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Εκλογές προανήγγειλε ο Σ. Χάσικος για τον Δήμο Πάφου


Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες, τέτοιες, που να απεγκλωβίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και εξέφρασε την πεποίθηση «σύντομα να οδηγηθούμε σε εκλογές σε ό,τι αφορά το Δήμο Πάφου».


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Ετήσιου Εθνικού Μνημόσυνου των Ηρώων της Κοινότητας Κυπερούντας στο οποίο παρέστη και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη μη παραίτηση του Δημάρχου Πάφου και για για το πώς προχωρεί η πόλη της Πάφου, συνέστησε υπομονή, αναφέροντας ότι ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε ότι δεν παραιτείται πριν την επανασύλληψη του.

«Να κάνετε υπομονή, λοιπόν, και μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, τέτοιες, που να απεγκλωβίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω, σύντομα, να οδηγηθούμε σε εκλογές, σε ό,τι αφορά το Δήμο Πάφου», τόνισε, αναφέροντας ότι βρίσκεται «σε συνεννόηση με τη Γενική Εισαγγελία, αλλά, παράλληλα και ταυτόχρονα γίνονται και κάποιες άλλες κινήσεις, έτσι ώστε να σπάσει αυτό το αδιέξοδο και σύντομα να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στην υπόθεση ΣΑΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να εμπλέκονται περισσότερα άτομα στο σκάνδαλο και ότι Μαλληκκίδης και Βέργας μπορεί να είναι μόνο ‘η κορυφή του παγόβουνου’, ο Σωκράτης Χάσικος ανέφερε ότι «όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει τον εαυτό του υπό διερεύνηση, πόσο μάλλον όλοι οι υπόλοιποι, όποια και αν είναι η βαθμίδα στην ιεραρχία και η θέση την οποίαν κατέχουν».

Εξέφρασε εμπιστοσύνη στις Αρχές, ανακριτικές αρχές, Αστυνομία και Εισαγγελία, και σημείωσε πως «αν κριθεί ότι κάποιοι θα πρέπει να οδηγηθούν στα Δικαστήρια, αυτό θα γίνει».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πού στέκει το όλο θέμα ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι το όλο θέμα βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με τα κόμματα αλλά και την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων να έχουν καταθέσει τις δικές τους αντιπροτάσεις/εισηγήσεις.

Όπως εξήγησε, το Υπουργείο Εσωτερικών, επεξεργάζεται όλες αυτές τις εισηγήσεις, σε συνάρτηση με τα όσα προνοεί το προσχέδιο του Νομοσχεδίου. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει λύση, έτσι ώστε συναινετικά να τεθεί ενώπιον της Βουλής ένα συμφωνημένο Νομοσχέδιο. «Όλων οι αντιπροτάσεις και εισηγήσεις περιέχουν θετικά στοιχεία τέτοια, που μπορούν να διασφαλίσουν συναίνεση» είπε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ίδιος «έχει βάλει νερό στο κρασί του» σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Χάσικος δήλωσε πως το θέμα δεν είναι αν έβαλε ή όχι νερό στο κρασί του και πως ούτε πρόκειται για προσωπική υπόθεση.

Υπέδειξε ότι η προσπάθεια που γίνεται εν μέσω οικονομικής κρίσης, άπτεται του παρόντος και του μέλλοντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πως «άρα, όλες οι πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους για να δημιουργηθεί η αναγκαία συναίνεση και να ψηφιστεί το Νομοσχέδιο από τη Βουλή».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και πόσο σύντομα θα πρέπει να κατατεθεί αυτό το Νομοσχέδιο στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε την ελπίδα αυτό να γίνει «πριν το τέλος αυτού του έτους».

Πηγή ΚΥΠΕ

http://www.sigmalive.com/news/local/185236/ragdaies-ekselikseis-stin-pafo-ekloges-proaniggeile-o-xasikos#sthash.W58Voa1v.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: