Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ρολόγια με το DNA του Ναπολέοντα

Η εταιρία DeWitt βρέθηκε στη δημοπρασία αντικειμένων της συλλογής ναπολεόντειων αναμνηστικών που ανήκε στον Λουδοβίκο ΙΙ, προπάππου του Αλβέρτου του Μονακό και απέκτησαν τις τούφες του Βοναπάρτη. 
Την αγορά έκανε η Βίβιαν Ζουτό Ντε Βιτ, σύζυγος του Ζερόμ ντε Βιτ και τέταρτου απόγονου του αδερφού του αυτοκράτορα. Η κυρία Ντε Βιτ που είναι και διευθύντρια της ελβετικής ωρολογοποιίας απέκτησε ένα χάρτινο φάκελο που περιελάμβανε μια τούφα μακριά μαλλιά του Ναπολέοντα, καθώς και ένα ξύλινο κουτί με πιο κοντές τρίχες από το κεφάλι του, όπως τις φύλαξαν οι κομμωτές του αυτοκράτορα.

Με αυτά θα κυκλοφορήσει περιορισμένος αριθμός ρολογιών. Οι τούφες θα κοπούν σε μικρά κομμάτια και θα τοποθετηθούν στο καντράν των ρολογιών, πάνω από τη φωτογραφία του Βοναπάρτη που είναι και το έμβλημα της Dewitt, ενώ θα είναι ορατές με τη βοήθεια μικροσκοπίου.

"Το βρίσκω συγκινητικό να δώσουμε χαρά στους λάτρεις εκείνου που δεν ήταν απλά ο αρχηγός του στρατού, αλλά και ηγέτης των τεχνών. Και το να μοιράζεσαι αυτή την κληρονομιά με ανθρώπους που θαυμάζουν βαθιά αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο, σημαίνει πως την ενδυναμώνεις" αναφέρει η Ντε Βιτ.

Η πρώτη επεξεργασία αυτού του τύπου, που πραγματοποιήθηκε με χειρουργική ακρίβεια, έλαβε χώρα παρουσία ενός πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή στην εταιρεία. H Dewitt που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 - 500 ρολογιών διακοσμημένων με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον €8.000. Τα υπόλοιπα ρολόγια θα κατασκευαστούν σύμφωνα με την διευθύντρια της εταιρίας κατόπιν παραγγελίας.


Πηγή: dewitt.ch

Δεν υπάρχουν σχόλια: