Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλει σήμερα ποινή σε 25χρονο Βούλγαρο για τη ληστεία στη ΣΠΕ Κοντέας


Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου που θα συνεδριάσει σήμερα στη Λάρνακα αναμένεται να επιβάλει ποινή στον 25χρονο Ιvan Mitev από τη Βουλγαρία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ύστερα από παραδοχή του ότι διέπραξε ένοπλη ληστεία στη ΣΠΕ Κοντέας στη Δρομολαξιά.


Ο 25χρονος που αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε για τη ληστεία όπλο για το παιχνίδι δράσης Paintball, κατηγορείται επίσης για παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 22 Αυγούστου λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, άγνωστος άνδρας, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, φορώντας μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα, μπλε βερμούδα με άσπρες ρίγες στα πλευρά, ύψους 1.85 – 1.90, εκμεταλλευόμενος την είσοδο πελάτισσας στο κατάστημα της ΣΠΕ Κοντέας στη Δρομολαξιά, από την ελεγχόμενη είσοδο της Συνεργατικής, εισήλθε στο κατάστημα.

Ο άγνωστος άνδρας έχοντας στη κατοχή του όπλο το οποίο προφανώς ήταν ομοίωμα, ζήτησε με σπασμένα αγγλικά, από τους τρεις υπαλλήλους – ταμίες της ΣΠΕ, χρήματα. Οι υπάλληλοι παρέδωσαν στον άγνωστο περίπου 22 χιλιάδες ευρώ και ακολούθως αναχώρησε πεζός από το κατάστημα.

Το πρωί του Σαββάτου 30 Αυγούστου άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας διενήργησαν επιδρομή στο σπίτι του 25χρονου στο Μενεού. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε σε κρύπτη στα κεραμίδια της οικίας το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού από τις 22 χιλιάδες ευρώ της ληστείας, δηλαδή 14,490 ευρώ. Εντοπίστηκαν επίσης άλλα τεκμήρια όπως η κουκούλα που φορούσε ο 25χρονος.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στον εντοπισμό του υπόπτου αξιολογώντας τη περιγραφή που έδωσαν οι υπάλληλοι της Συνεργατικής, τις κινήσεις του που καταγράφηκαν από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης, το ιστορικό του 25χρονου και την αναγνώριση του από 4 αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι τον είδαν και τον αναγνώρισαν να κινείται σε συγκεκριμένο δρόμο στη Δρομολαξιά πριν και μετά τη διάπραξη της ληστείας.



Πηγή:ΚΥΠΕ
http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=14571&catid=9#sthash.ZWqaEBeD.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: