Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νέα βουτιά στην τιμή του πετρελαίου


Σε νέο χαμηλό τετραετίας υποχώρησαν οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου λόγω των αυξημένων προσδοκιών ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών OPEC, που συνέρχεται την Πέμπτη στη Βιέννη, δεν θα λάβει σημαντική δράση για αντιστάθμιση των χαμηλών τιμών πετρελαίου διεθνώς.

 
Το αμερικανικό benchmark West Texas Intermediate (WTI) για συμβόλαια παράδοσδης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 40 σεντ στα 73,69 δολάρια το βαρέλι, που αποτελεί τη χαμηλότερη τιμή από τον Σεπτέμβριο του 2010.
 
Στο Λονδίνο, το Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου έχασε 58 σεντ, υποχωρώντας στα 77,75 δολάρια το βαρέλι.
 
Ενόψει της συνάντησης των χωρών του OPEC την Πέμπτη, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο οργανισμός δεν θα πράξει τίποτα για τις τιμές πετρελαίου που από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα κατέγραψαν πτώση 30%. Σχόλιο από την Dow Jones Newswires σημειώνει ότι οι χώρες του ΟPEC θα αφήσουν την αγορά να σταθεροποιηθεί από μόνη της.
 
Ο Αντι Λίποου της Lipow Oil Associates δήλωσε πως αναμένει ότι «σε περίπτωση που ο OPEC δεν πράξει τίποτα, οι τιμές θα υποχωρήσουν γρήγορα κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για το WTI και να υποχωρήσουν στη συνέχεια προς τα 60 δολάρια».


http://www.sigmalive.com/news/international/184239/se-neo-xamilo-tetraetias-oi-times-petrelaiou-stis-hpa#sthash.mpXJmJnd.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: