Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα στην Κύπρο



Χειμωνιάτικο το σκηνικό στην Κύπρο σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει έως και 7 βαθμούς στο εσωτερικό.
Την περιοχή μας επηρεάζει πολύ ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύμα αέρα και ψυχρή αέρια μάζα.


Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, σήμερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Σταδιακά αναμένεται βελτίωση σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός. Χθες να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό κυμάνθηκε στους 17 βαθμούς.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται τοπικές βροχές ενώ το Σάββατο δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά και ημιορεινά ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Πέμπτη, μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και μικρή πτώση το Σάββατο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι λόγω παγετού όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς το Τρόοδος είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς –Πεδουλά – Pinewood και Πεδουλά – Προδρόμου, λόγω χαλαζόπτωσης έχουν καταστεί ολισθηροί.

Λόγω βροχοπτώσεων σε όλη την Κύπρο καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος και πριν από τις μετακινήσεις τους (ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές) να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις.



κυπε