Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Στο κελί για απόπειρα φόνου


Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου
εναντίον Ρουμάνου ηλικίας 56 ετών, που αντιμετωπίζει κατηγορία για απόπειρα φόνου εναντίον 42χρονου συμπατριώτη του, με τον οποίο συγκατοικούσαν μάλιστα στο ίδιο διαμέρισμα, στη συνοικία του Μούτταλου.  Οι δυο Ρουμάνοι άρχισαν να τσακώνονται για ασήμαντη αφορμή και ο καυγάς τους παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία.
Το θύμα της απόπειρας, ο  42 χρόνος Ρουμάνος, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πάφου με σοβαρό τραύμα στον θώρακα. Με βάση μαρτυρίες και πληροφορίες που συγκέντρωσε η αστυνομία, ο 56χρονος ενοχλήθηκε όταν επέστρεψε στο σπίτι ο συγκάτοικος του μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα και άρχισε να κάνει φασαρία. Μετά από έντονη λογομαχία που είχαν, ο 56χρονος φέρεται να άρπαξε ένα μπαστούνι του γκολφ, με το οποίο κτύπησε τον 42χρονο, με αποτέλεσμα το μπαστούνι να μοιραστεί στα δυο.
Ακολούθως, πάνω στη συμπλοκή, ο 56χρονος φέρεται να κάρφωσε το σιδερένιο τμήμα του μπαστουνιού στο πλευρό του συμπατριώτη του. Ο ίδιος, πάντως, μετά τη σύλληψή του, ισχυρίστηκε ότι το θύμα έπεσε πάνω στο σπασμένο μπαστούνι που κρατούσε και ότι πρόκειται για ατύχημα.
Ο 56χρονος συνελήφθη, ενώ το θύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού έχει επηρεαστεί ο πνεύμονάς του, και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Πάφου. Η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται σοβαρή, αλλά εκτός κίνδυνου.
Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Πάφου Νίκος Τσαπής δήλωσε ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής ευρήματα, η ασήμαντη αφορμή που υπήρξε για τη λογομαχία που εξελίχθηκε σε καυγά και σοβαρό τραυματισμό, ήταν η ανησυχία που προκαλούσε το θύμα επιστρέφοντας στο διαμέρισμα από έξοδό του.

Sigmalive