Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Όλα τα νεότερα για την απόπειρα φόνου στο Μαζωτό


Στις 26 Ιουλίου 2017 αναμένεται να απαντήσει ενώπιον
του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο ύποπτος Νάσος Δημητρίου, 23 χρόνων από τον Μαζωτό, στις κατηγορίες για απόπειρα φόνου του Μιχάλη Βασιλείου, επίσης από τον Μαζωτό, που έγινε τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου σε καφενείο στο χωριό.
Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο από την αίθουσα των Δικαστών, συνοδευόμενος από άνδρες της ΜΜΑΔ.
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ήταν προγραμματισμένο όπως ο κατηγορούμενος να απαντήσει στις εναντίον του κατηγορίες. Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Σάββας Μάτσας, ανέφερε ότι απέστειλε επιστολή έξι σελίδων στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι με βάση το μαρτυρικό υλικό και τις συνθήκες που επικρατούσαν τη συγκεκριμένη μέρα, δεν φαίνεται να υπήρχε πρόθεση εκ μέρους του δράστη να προκαλέσει τον θάνατο στο θύμα.
Πρόσθεσε, ακόμα, ότι στην επιστολή εισηγείται όπως αλλάξει η κατηγορία από απόπειρα φόνου σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Σημείωσε, μάλιστα, πως σε περίπτωση που η εισήγησή του γίνει αποδεκτή από τον Γενικό Εισαγγελέα, τότε θα συμβουλεύσει τον πελάτη του να παραδεχθεί την κατηγορία.
Ζητούν χρόνο μέχρι την απάντηση
Ο κ. Μάτσας ζήτησε από το Κακουργιοδικείο χρόνο μέχρι να έχει την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα στην επιστολή του, προκειμένου να απαντήσει ο πελάτης του στις κατηγορίες. 
Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου δεν έφερε ένσταση και η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 26η Ιουλίου 2017 ως ημερομηνία για να απαντήσει ο 23χρονος στις εναντίον του κατηγορίες. Μέχρι τότε, διέταξε όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.
Σημειώνεται ότι ο 23χρονος αντιμετωπίζει συνολικά τρεις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα φόνου, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας και απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις. Στο πινάκιο της υπόθεσης αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 44 μάρτυρες κατηγορίας.

Sigmalive