Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να παρέμβει χθες για κατάσβεση φωτιάς σε όχημα εν κινήσει καθώς και σε τροχαίο στη Λεωφόρο Λεμεσού. Κατέσβεσε επίσης φωτιά στο Κτηματολόγιο Λεμεσού.
 
Σε ανακοίνωση της ΠΥ αναφέρεται ότι στις 09.45 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο μετρητών της ΑΗΚ στο υπόγειο του κτηματολογίου Λεμεσού, στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.43.
 
Το προσωπικό του Κτηματολογίου εφάρμοσε το Σχέδιο Δράσης και εκκένωσε προληπτικά το κτίριο . Δεν κινδύνεψε κανείς. Από τη φωτιά κάηκε ένας μειωτής συντελεστή τάσης που εγκαταστάθηκε στο δωμάτιο από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.
 
Η πυρκαγιά περιορίστηκε στο χώρο του δωματίου που βρισκόταν ο μειωτής και  κατασβέστηκε με την χρήση πυροσβεστήρων ξηράς σκόνης στην παρουσία τεχνικών της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.
 
Εξάλλου στις 10.56 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  περιπολικό όχημα της Αστυνομίας που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λάρνακας μεταξύ Αλεθρικού και Κυκλικού Κόμβου Καλού Χωριού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 11.11. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολόκληρο το μπροστινό μέρος και το σαλόνι του οχήματος και κάηκαν ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μικρής έκτασης στην άκρια του αυτοκινητόδρομου. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω μηχανικού προβλήματος στο όχημα.
 
Σε άλλο περιστατικό στη μια και δέκα μετά τα μεσάνυχτα λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λευκωσία. Όχημα που οδηγούσε η 70χρονη προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και ανετράπη στο δρόμο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με ομάδα και όχημα διάσωσης .Στο όχημα επέβαιναν 3 άτομα. Τα 2 εξήλθαν του οχήματος πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  Έγινε χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων για απεγκλωβισμό της οδηγού και αφού της παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε  στο Νοσοκομείο.
 
Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 χθες το πρωί ως τις έξι σήμερα ανταποκρίθηκε  σε 27 κλήσεις για βοήθεια ,9 πυρκαγιές, 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ